Home/Εκπαίδευση Καθηγητών/Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία

 • Ανακαλύψτε παραδείγματα καλής πρακτικής για να τα χρησιμοποιήσετε στην online τάξη σας
 • Αναπτύξτε τις δεξιότητες διδασκαλίας μέσω των Τεχνολογιών Διδασκαλίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
 • Εξερευνήστε μια λίστα με εφαρμογές και εργαλεία προς χρήση
 • Ανακαλύψτε και δημιουργήστε μόνοι σας χρήσιμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες

Home/Εκπαίδευση Καθηγητών/Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία
Online Course on laptop

Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία

 • Ανακαλύψτε παραδείγματα καλής πρακτικής για να τα χρησιμοποιήσετε στην online τάξη σας
 • Αναπτύξτε τις δεξιότητες διδασκαλίας μέσω των Τεχνολογιών Διδασκαλίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
 • Εξερευνήστε μια λίστα με εφαρμογές και εργαλεία προς χρήση
 • Ανακαλύψτε και δημιουργήστε μόνοι σας χρήσιμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες

Τα μαθήματα έχουν στόχο:

 • Να εκφράζεστε προφορικά με το λεξιλόγιο που έχετε διδαχθεί
 • Να κατανοείτε τους Έλληνες όταν μιλούν
 • Να διαβάζετε σωστά και πιο γρήγορα
 • Να προφέρετε σωστά
 • Να εκτιμήσετε διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού

Προαπαιτούμενα για κάθε διαδικτυακό μάθημα:

 • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Εξοπλισμός με μικρόφωνο και ακουστικά
 • Λογαριασμός Skype
 • Εξωτερικά ηχεία είναι καλό να υπάρχουν
 • Θέληση να μάθετε και υπομονή
 • Ευκαιρίες για εξάσκηση είναι καλό να υπάρχουν

Πληροφορίες για το μάθημα

Επισκόπηση

Αυτή η διαδικτυακή εκπαίδευση δασκάλων αποτελείται από 15 ώρες εκπαίδευσης (4 σύγχρονες / ζωντανές συναντήσεις με τους εκπαιδευτές και 11 ώρες μελέτης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών με τους συνεκπαιδευόμενους). Περιλαμβάνει παραδείγματα καλής πρακτικής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη δια ζώσης τάξη σας, έναν ενδεικτικό κατάλογο με εφαρμογές και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μια παιδαγωγική προσέγγιση για τη διδασκαλία γλωσσών στο διαδίκτυο, θεωρίες διαδικτυακής μάθησης.

Απευθύνεται σε
 • Εκπαιδευτικούς χωρίς ή με μικρή εμπειρία στη διδασκαλία γλωσσών
 • Επαγγελματίες που έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε μη τυπικά πλαίσια, δηλαδή ΜΚΟ ή που επιθυμούν να διδάξουν μια γλώσσα που γνωρίζουν ή την ελληνική ως Γ2
 • Έμπειρους καθηγητές ξένων γλωσσών που αισθάνονται ότι πρέπει να αναβαθμίσουν τις πρακτικές τους ικανότητες
 • Διευθυντές σχολείων ξένων γλωσσών που σχεδιάζουν να προσθέσουν την ελληνική γλώσσα ως Γ2 και να σχεδιάσουν προγράμματα σπουδών για διαφορετικές ομάδες μαθητών
 • Άλλο εκπαιδευτικό ή διευθυντικό προσωπικό γλωσσικών οργανισμών, βοηθούς καθηγητές
Μεθοδολογία

Εκτός από τις ώρες μελέτης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν τέσσερις (4) ώρες διαδικτυακές σύγχρονες συνεδρίες Skype με τους εκπαιδευτές (προαιρετικά). Οι εκπαιδευτές θα απαντούν σε τυχόν απορίες το αργότερο σε τρεις ημέρες.

Οι σύγχρονες συνεδρίες δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν για να κάνουν ερωτήσεις και να “γνωρίσουν” όλους τους συμμετέχοντες.

Οι εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να ανεβάσουν τουλάχιστον ένα μήνυμα σε κάθε ενότητα αυτού του σεμιναρίου και να ανεβάσουν τουλάχιστον δέκα απαντήσεις σε άλλους συμμετέχοντες. Θα πρέπει επίσης να εργαστούν στην Τελική Εργασία καθώς και να συμπληρώσουν το έντυπο αξιολόγησης του σεμιναρίου.

Οι εκπαιδευτές θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευομένων, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους μέσω Skype, τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περιεχόμενο

Το μάθημα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 1. Εκπαιδευτικό συμβόλαιο και εργαλεία
 2. Παρουσίαση των συμμετεχόντων
 3. Παραδείγματα καλής πρακτικής για να χρησιμοποιήσετε στη δια ζώσης τάξη σας
 4. Παραδείγματα καλής πρακτικής για χρήση στην online τάξη σας
 5. Ένας ενδεικτικός κατάλογος με εφαρμογές και εργαλεία προς χρήση
 6. Μια παιδαγωγική προσέγγιση για τη διδασκαλία γλωσσών στο διαδίκτυο
 7. Κύριες θεωρίες της διαδικτυακής μάθησης
 8. Αναστοχασμός
Δίδακτρα

80 €/ άτομο

Ημερομηνίες

Το σεμινάριο διεξάγεται μεταξύ: 01/04/24-28/04/24

Εκπαιδευτής

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998. Το 2007 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα, Εκπαίδευση και κοινωνικές διακρίσεις” στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου σε κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην “Πολιτιστική Πληροφορική”, του Τομέα Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ειδικεύεται στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας και έχει εμπειρία άνω των 15 ετών. Είναι πιστοποιημένος καθηγητής EUROLTA. Η εργασιακή του εμπειρία αφορά στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στον τομέα της ειδικής αγωγής και παιδαγωγικής έχει εργαστεί ως δάσκαλος-φροντιστής παιδιών από μη προνομιούχες οικογένειες σε πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε από το Ζάννειο Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και την Προστασία του Παιδιού. Είναι μέλος της Ομάδας Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1995, πρώην μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, και εργάζεται εθελοντικά για ΜΚΟ και ομάδες που παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες & μετανάστες, άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης και ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού από το 2008 ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτικών EUROLTA, καθηγητής της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και συντονιστής των διαδικτυακών προγραμμάτων. Μιλάει αγγλικά και είναι διερμηνέας και καθηγητής της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Γλώσσα Εργασίας

Τα ελληνικά είναι η γλώσσα εργασίας σε αυτό το μάθημα.

Πολιτική Ακύρωσης

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου πρέπει να καταβληθεί την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (30 ημερολογιακές ημέρες πριν την εκάστοτε ημερομηνία έναρξης). Πληρωμές γίνονται με μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού ή με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Θα ενημερωθείτε για τα στοιχεία της κατάθεσης μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής.

Ακύρωση της συμμετοχής: Δωρεάν ακύρωση 30 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση καθυστερημένης ακύρωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ήμισυ των διδάκτρων τους για να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μάθημα ή σεμινάριο κατάρτισης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού εντός ενός έτους. Ποινή ακύρωσης: για καθυστερημένη ακύρωση το ήμισυ των διδάκτρων παρακρατείται.

Τα προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στην παρούσα αίτηση προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την πληροφόρηση για νέες παρόμοιες υπηρεσίες και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο.Σε περίπτωση καθυστερημένης ακύρωσης οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ήμισυ των διδάκτρων τους για να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μάθημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού εντός ενός έτους.

Ποινή ακύρωσης: για καθυστερημένη ακύρωση το ήμισυ των διδάκτρων για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών.