Home/Εκπαίδευση Καθηγητών/Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

 • Βελτιώστε τις διαπολιτισμικές σας δεξιότητες
 • Ανταποκριθείτε στις καθημερινές προκλήσεις σε μια πολυπολιτισμική τάξη
 • Μάθετε για διάφορες πτυχές της κουλτούρας των μαθητών σας
 • Διερευνήστε περαιτέρω διάφορα διαπολιτισμικά ζητήματα

Home/Εκπαίδευση Καθηγητών/Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

 • Βελτιώστε τις διαπολιτισμικές σας δεξιότητες
 • Ανταποκριθείτε στις καθημερινές προκλήσεις σε μια πολυπολιτισμική τάξη
 • Μάθετε για διάφορες πτυχές της κουλτούρας των μαθητών σας
 • Διερευνήστε περαιτέρω διάφορα διαπολιτισμικά ζητήματα

Τα μαθήματα έχουν στόχο:

 • Να εκφράζεστε προφορικά με το λεξιλόγιο που έχετε διδαχθεί
 • Να κατανοείτε τους Έλληνες όταν μιλούν
 • Να διαβάζετε σωστά και πιο γρήγορα
 • Να προφέρετε σωστά
 • Να εκτιμήσετε διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού

Προαπαιτούμενα για κάθε διαδικτυακό μάθημα:

 • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Εξοπλισμός με μικρόφωνο και ακουστικά
 • Λογαριασμός Skype
 • Εξωτερικά ηχεία είναι καλό να υπάρχουν
 • Θέληση να μάθετε και υπομονή
 • Ευκαιρίες για εξάσκηση είναι καλό να υπάρχουν

Πληροφορίες για το μάθημα

Επισκόπηση

Αυτή η διαδικτυακή εκπαίδευση δασκάλων αποτελείται από 15 ώρες εκπαίδευσης (4 σύγχρονες / ζωντανές συναντήσεις με τον εκπαιδευτή και 11 ώρες μελέτης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών με τους συνεκπαιδευόμενους). Ασχολείται με τις ταυτότητες που φέρνουν οι μαθητές μας στην τάξη και τις ταυτότητες του εκπαιδευτή.

Απευθύνεται σε
 • Εκπαιδευτικούς χωρίς ή με μικρή εμπειρία στη διδασκαλία γλωσσών ή και άλλων διδακτικών αντικειμένων
 • Επαγγελματίες που έχουν εμπειρία στη διδασκαλία σε μη τυπικά πλαίσια, δηλαδή ΜΚΟ ή που επιθυμούν να διδάξουν μια γλώσσα που γνωρίζουν ή την ελληνική ως L2
 • Έμπειρους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουν τις πρακτικές τους ικανότητες
 • Διευθυντές σχολείων ξένων γλωσσών που σχεδιάζουν να προσθέσουν την ελληνική γλώσσα ως Γ2 και να σχεδιάσουν προγράμματα σπουδών για διαφορετικές ομάδες μαθητών
 • Άλλο εκπαιδευτικό ή διευθυντικό προσωπικό εκπαιδευτικών οργανισμών, βοηθούς εκπαιδευτικούς
Μεθοδολογία

Εκτός από τις ώρες μελέτης σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι θα παρακολουθήσουν τέσσερις (4) ώρες σύγχρονες διαδικτυακές συνεδρίες Skype με τους εκπαιδευτές (προαιρετικά). Οι εκπαιδευτές θα απαντούν σε τυχόν απορίες το αργότερο σε τρεις ημέρες.

Οι σύγχρονες συνεδρίες δεν είναι υποχρεωτικές, αλλά οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν για να κάνουν ερωτήσεις και να “γνωρίσουν” όλους τους συμμετέχοντες.

Οι εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί πρέπει να ανεβάσουν τουλάχιστον ένα μήνυμα σε κάθε ενότητα αυτού του σεμιναρίου και να ανεβάσουν τουλάχιστον δέκα απαντήσεις σε άλλους συμμετέχοντες. Θα πρέπει επίσης να εργαστούν στην Τελική Εργασία καθώς και να συμπληρώσουν το έντυπο αξιολόγησης του σεμιναρίου.

Οι εκπαιδευτές θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευομένων, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους μέσω Skype, τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περιεχόμενο

Το μάθημα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

 1. Εκπαιδευτικό συμβόλαιο και εργαλεία
 2. Παρουσίαση των συμμετεχόντων
 3. Η ταυτότητά μας
 4. Το πολιτισμικό προφίλ της τάξης σας
 5. Ορισμοί-Διαπολιτισμικότητα, πολυπολιτισμικότητα, ρατσισμός, προκατάληψη και άλλοι όροι
 6. Παρανοήσεις σχετικά με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση
 7. Η έννοια του παγόβουνου του πολιτισμού
 8. Θεωρίες για τη διαπολιτισμικότητα
 9. Διαπολιτισμικές δραστηριότητες
 10. Αναστοχασμός
Δίδακτρα

80 €/ άτομο

Ημερομηνίες

Το μάθημα Εισαγωγή στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 15 ωρών διεξάγεται διαδικτυακά μεταξύ 04/03/24-31/03/24.

Εκπαιδευτής

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998. Το 2007 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα, Εκπαίδευση και κοινωνικές διακρίσεις” στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου σε κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην “Πολιτιστική Πληροφορική”, του Τομέα Μουσειολογίας του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ειδικεύεται στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας και έχει εμπειρία άνω των 15 ετών. Είναι πιστοποιημένος καθηγητής EUROLTA. Η εργασιακή του εμπειρία αφορά στην εκπαίδευση ενηλίκων και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στον τομέα της ειδικής αγωγής και παιδαγωγικής έχει εργαστεί ως δάσκαλος-φροντιστής παιδιών από μη προνομιούχες οικογένειες σε πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε από το Ζάννειο Ίδρυμα για την Εκπαίδευση και την Προστασία του Παιδιού. Είναι μέλος της Ομάδας Εκπαίδευσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το 1995, πρώην μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, και εργάζεται εθελοντικά για ΜΚΟ και ομάδες που παρέχουν βοήθεια σε πρόσφυγες & μετανάστες, άτομα με προβλήματα ακοής ή όρασης και ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού από το 2008 ως Εκπαιδευτής Εκπαιδευτικών EUROLTA, καθηγητής της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και συντονιστής των διαδικτυακών προγραμμάτων. Μιλάει αγγλικά και είναι διερμηνέας και καθηγητής της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Πιστοποιήση

Το Κέντρο μας εκδίδει Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για τα μαθήματα κατάρτισης εκπαιδευτικών που πραγματοποιούνται, το οποίο μπορεί να υποβληθεί σε ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς και προκηρύξεις. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και ως φροντιστήριο ξένων γλωσσών (κωδικός αριθμός ΕΟΠΠΕΠ 2101782/ 2018 και 2308668/2018).

Γλώσσα Εργασίας

Τα Ελληνικά Ή τα Αγγλικά είναι οι γλώσσες εργασίας σε αυτό το μάθημα.

Πολιτκή Ακύρωσης

Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου πρέπει να καταβληθεί την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (30 ημερολογιακές ημέρες πριν την εκάστοτε ημερομηνία έναρξης). Πληρωμές γίνονται με μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού ή με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Θα ενημερωθείτε για τα στοιχεία της κατάθεσης μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής.

Ακύρωση της συμμετοχής: Δωρεάν ακύρωση 30 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση καθυστερημένης ακύρωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ήμισυ των διδάκτρων τους για να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μάθημα ή σεμινάριο κατάρτισης του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού εντός ενός έτους. Ποινή ακύρωσης: για καθυστερημένη ακύρωση το ήμισυ των διδάκτρων παρακρατείται.

Τα προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στην παρούσα αίτηση προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την πληροφόρηση για νέες παρόμοιες υπηρεσίες και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο.Σε περίπτωση καθυστερημένης ακύρωσης οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ήμισυ των διδάκτρων τους για να εγγραφούν σε οποιοδήποτε μάθημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού εντός ενός έτους.

Ποινή ακύρωσης: για καθυστερημένη ακύρωση το ήμισυ των διδάκτρων για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών.