Συμβουλές για τη προετοιμασία εξετάσεων για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας (β΄ μέρος)

Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για τις εξετάσεις:

Δείτε εδώ το α’ μέρος: Τι είναι το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π) και πώς θα το αποκτήσετε.

Πώς να διαβάσω τις υπόλοιπες ενότητες, εκτός της Γλώσσας;

  1. Για να διαβάσετε πιο αποτελεσματικά τις υπόλοιπες 4 κατηγορίες (γεωγραφία, ιστορία, πολιτισμός και πολιτικοί θεσμοί), μπορείτε να βάλετε τις ερωτήσεις και τα υποερωτήματα σε κατηγορίες. Αυτό θα κάνει την κατανόηση και αποστήθισή τους πιο εύκολη για εσάς. Για παράδειγμα, ποια θέματα της Ιστορίας είναι σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και ποια με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Ποιες ερωτήσεις των πολιτικών θεσμών ρωτούν για τη διαδικασία των εκλογών και ποιες για τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη; Όταν βάζετε τις ερωτήσεις σε ομάδες ίδιου θέματος και τις μελετάτε έτσι, είναι πιο εύκολο να χτίσετε μια ιστορία, μια γενική εικόνα στο μυαλό σας που θα σας βοηθήσει να τα θυμάστε.
  2. Βρείτε χρόνο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, έστω και 15 λεπτά. Είναι προτιμότερο να μελετάτε λίγο κάθε μέρα παρά να μελετάτε 3 ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο.
  3. Γράφετε κάθε εβδομάδα ένα τουλάχιστον γραπτό κείμενο από τα θέματα παραγωγής γραπτού λόγου και δίνετέ το σε κάποιον Έλληνα που μπορεί να το διορθώνει.
  4. Εάν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε ή η μελέτη των θεμάτων σάς φαίνεται δύσκολη και βαρετή κάποιες μέρες, μη φοβηθείτε να το μετατρέψετε σε παιχνίδι! Η διαδραστικότητα είναι σημαντική για την εκμάθηση σε κάθε ηλικία. Στο σπίτι, μπορείτε να γράψετε κάρτες με την ερώτηση και τη σωστή απάντηση και να κάνετε αντιστοίχιση ή να ζητήσετε από κάποιον να σας ρωτάει κάθε θέμα σαν να είστε πρωταγωνιστής σε κάποιο κουίζ γνώσεων.

Πώς μπορώ να βρω τα ιδανικά μαθήματα για εμένα;

Στα μαθήματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού:

  • Οι μαθητές έχουν στη διάθεση τους μία πλατφόρμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αρκεί να έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα.
  • Παρέχεται ειδικά κατασκευασμένο πλούσιο υλικό παρουσιάσεων και διαδραστικών online ασκήσεων που μπορούν να λύνουν ξανά και ξανά εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά.
  • Συναντούν την καθηγήτρια ή τον καθηγητή μία φορά κάθε εβδομάδα αργά το βράδυ, 20.30-22.30 σε σύγχρονο live μάθημα.
  • Παίρνουν ακόμη ένα πλάνο μελέτης, ώστε να συνεχίσουν το διάβασμά τους κάθε εβδομάδα και στο τέλος να κάνουν και τις επαναλήψεις τους.

course material

Συνεχίζεται…!

Περισσότερες συμβουλές θα ακολουθήσουν στο blog του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.

Για ομαδικά (4-8 μαθητές) ή ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας για τις Εξετάσεις για την Ελληνική Ιθαγένεια μέσω Πολιτογράφησης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εδώ.

Go to Top