Home/Μαθήματα ελληνικών Online/Online Μαθήματα Νέας Ελληνικής σε όλα τα επίπεδα

Online Μαθήματα Νέας Ελληνικής σε όλα τα επίπεδα

 • Αναπτύξτε και τις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες στα ελληνικά

 • Ανταποκριθείτε σε καθημερινές επικοινωνιακές καταστάσεις

 • Μάθετε για διάφορες πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

 • Αναπτύξτε τις ικανότητές σας να εξερευνάτε τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα


Home/Μαθήματα ελληνικών Online/Online Μαθήματα Νέας Ελληνικής σε όλα τα επίπεδα

Online Μαθήματα Νέας Ελληνικής σε όλα τα επίπεδα

 • Αναπτύξτε και τις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες στα ελληνικά

 • Ανταποκριθείτε σε καθημερινές επικοινωνιακές καταστάσεις

 • Μάθετε για διάφορες πτυχές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού

 • Αναπτύξτε τις ικανότητές σας να εξερευνάτε τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα


Τα μαθήματα έχουν στόχο:

 • Να εκφράζεστε προφορικά με το λεξιλόγιο που έχετε διδαχθεί
 • Να κατανοείτε τους Έλληνες όταν μιλούν
 • Να διαβάζετε σωστά και πιο γρήγορα
 • Να προφέρετε σωστά
 • Να εκτιμήσετε διάφορες πτυχές του ελληνικού πολιτισμού

Προαπαιτούμενα για κάθε διαδικτυακό μάθημα:

 • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Εξοπλισμός με μικρόφωνο και ακουστικά
 • Λογαριασμός Skype
 • Εξωτερικά ηχεία είναι καλό να υπάρχουν
 • Θέληση να μάθετε και υπομονή
 • Ευκαιρίες για εξάσκηση είναι καλό να υπάρχουν

Πληροφορίες για το μάθημα

Περιγραφή

Διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Γ2+).

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο που προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα διδασκαλίας.

Είμαστε μια ομάδα καθηγητών που συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια τώρα και προσφέρουμε διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας τα τελευταία 11 χρόνια, από το 2009 (και πρόσωπο με πρόσωπο για σχεδόν 30 χρόνια!).

Είμαστε όλοι φυσικοί ομιλητές και έμπειροι καθηγητές ξένων γλωσσών. Έχουμε εκπαιδευτεί στη διαδικτυακή διδασκαλία της ελληνικής και έχουμε χρησιμοποιήσει πιλοτικά το υλικό και τις πλατφόρμες μας σε μια σειρά δωρεάν μαθημάτων για έναν χρόνο το 2009 για 840 μαθητές.

Έχουμε αναπτύξει μια παιδαγωγική αντίληψη και μια στρατηγική για τα διαδικτυακά μας μαθήματα.

Μεθοδολογία

Τα μαθήματα παρέχονται μέσω των διαδικτυακών εκπαιδευτικών πλατφορμών Moodle και GLOSSA, όπου υπάρχει αναρτημένο όλο το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, ασκήσεις ακρόασης και δραστηριότητες για όλες τις γλωσσικές δεξιότητες, φωτογραφίες, βιβλιοθήκη, φόρουμ, σύνδεσμοι σε λεξικά και βίντεο) και μέσω σύγχρονων Skype συναντήσεων που πραγματοποιούνται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των σύγχρονων συναντήσεων οι μαθητές εξασκούνται στην ομιλία και ο δάσκαλος εξηγεί, διορθώνει και οργανώνει την εργασία τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μελετούν στην πλατφόρμα, όπου μπορούν να διαβάσουν και να ακούσουν κείμενα, να παίξουν εκπαιδευτικά γλωσσικά παιχνίδια, να κάνουν ασκήσεις γραμματικής, να εξασκηθούν στην ομιλία ηχογραφώντας τη φωνή τους μέσω της πλατφόρμας, να κάνουν τις γραπτές τους εργασίες και να στείλουν όλη τους την εργασία στην καθηγήτρια/ στον καθηγητή τους, που διορθώνει το πολύ εντός 48 ωρών.

Η ασύγχρονη διαδικτυακή αυτοδιδασκαλία δεν είναι ΑΚΟΜΗ διαθέσιμη. Εγγραφές γίνονται δεκτές μόνο για συναντήσεις μέσω Skype για τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν ως ασύγχρονος τρόπος μάθησης 24/7.

Κάθε επίπεδο έχει 4 διαφορετικά μέρη. Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το επίπεδο Α1 καλύπτεται συνήθως μέσω μαθημάτων 100-120 ωρών. Οι κύκλοι μάθησής μας καλύπτουν ένα μέρος κάθε επιπέδου, για παράδειγμα A1α, A1β, A1γ, A1δ.

Διδακτικό υλικό και εγχειρίδια
Το ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β1, Γ1, Γ2 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου, έκδοση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, είναι τα εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται για τα επίπεδα Β1, Γ1 και Γ2. Οι μαθητές μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία με έκπτωση στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (23 ευρώ αντί για 29 ευρώ) ή σε διάφορα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

*Τα βιβλία ΔΕΝ είναι απαραίτητα για το μάθημα, αφού μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους έχει αναρτηθεί στις πλατφόρμες μας.

Απαιτήσεις
Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις τεχνολογίας. Ωστόσο, μια 15λεπτη εισαγωγική συνεδρία προσφέρεται δωρεάν, εάν χρειαστεί, για να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη χρήση των πλατφορμών Moodle ή Glossa και με το Skype. Οι μαθητές πρέπει να έχουν καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο.

Πριν εγγραφούν, οι μαθητές πρέπει να κάνουν ένα τεστ κατάταξης, για να μπορέσουν οι καθηγητές να ελέγξουν το γλωσσικό τους επίπεδο και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Ζητήστε μας να σας καθοδηγήσουμε για το ποιο τεστ είναι κατάλληλο για εσάς. Μπορείτε επίσης να κάνετε το τεστ προφορικά, μέσω Skype. Η Διευθύντρια του Κέντρου θα σας καλέσει για να αξιολογήσει το γλωσσικό σας επίπεδο και να σχεδιάσει τη μαθησιακή σας πορεία, σύμφωνα με τους μαθησιακούς σας στόχους.

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο A1 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ A1 (υπό έκδοση)  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι  μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: ύλη επιπέδου Α0,  αλφάβητο, σημαντικά ρήματα και ονόματα, επίθετα , προθέσεις, λεξιλόγιο καθημερινής ζωής, συστάσεις, χαιρετισμοί.

Ύλη /στόχοι: Επέκταση του λεξιλογίου, περισσότερες απλές επικοινωνιακές καταστάσεις και διάλογοι, συνέχεια της διδασκαλίας της βασικής γραμματικής (κλίση ουσιαστικών / επιθέτων, πληθυντικός αριθμός, απλός αόριστος, μέλλοντας, υποτακτική βασικών

ρημάτων). Εγχειρίδιο: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Α1 (υπό έκδοση)

Θεματική περιοχή-επικοινωνιακή περίσταση-Λεξιλόγιο

Παρουσιάζω τον εαυτό μου – ζητώ πληροφορίες και διευκρινίσεις – περιγράφω εξωτερική εμφάνιση ατόμου – στο τουριστικό γραφείο -τρόφιμα χρήματα – σχέδια για το μέλλον – ρούχα – μέρη του σώματος -στο αεροδρόμιο -δίνω οδηγίες – περιγράφω, γεγονός στο παρελθόν – εκφράσεις χρόνου -ο καιρός – η ώρα – σημειώματα – ζητώ συγνώμη, δίνω εξηγήσεις.

Μορφολογικές δομές (γραμματική-σύνταξη)

Θα είμαι – ιδιόκλιτα ρήματα: πάω, ακούω, τρώω, φταίω, λέω – αόριστες αντωνυμίες συστηματοποίηση των καταλήξεων ενικού και πληθυντικού ουσιαστικών (ος-ας-ης,/-α-η,/-ο-ι-μα) και επιθέτων (ος-α/η-ο) – μέλλοντας ρημάτων Α’ συζυγίας και ιδιόκλιτων ρημάτων – προσωπικές αντωνυμίες (αιτιατική αδύνατου τύπου) ερωτηματικές αντωνυμίες – αόριστος (-σα-ξα-ψα-εψα) και αόριστος δισύλλαβων και ιδιόκλιτων ρημάτων – ρήματα Β2 συζυγίας (αργώ) – δεικτικές αντωνυμίες-εισαγωγή στην υποτακτική (Α, Β1 και Β2 συζυγιών) – επιρρήματα χρόνου – ενεστώτας παθητικής φωνής των ρ. Α συζυγίας (έρχομαι, κάθομαι, γίνομαι, βρίσκομαι, σκέφτομαι, σηκώνομαι, πλένομαι, χάνομαι) και: κοιμάμαι, θυμάμαι, λυπάμαι, φοβάμαι.

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο A2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ A2 (υπό έκδοση)  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι  μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: Βασικό λεξιλόγιο, βασική γραμματική, γνωριμία με τον απλό αόριστο, μέλλοντα και υποτακτική, δυνατότητα επικοινωνίας σε απλές καθημερινές περιστάσεις.

Ύλη /στόχοι:δυνατότητα έκφρασης σε πιο σύνθετες περιστάσεις (περιγραφές, αφήγηση, συγκρίσεις, σχέδια για το μέλλον κλπ). Χρόνοι ενεργητικής φωνής, εισαγωγή στην προστακτική και στην παθητική φωνή.

Εγχειρίδιο: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Α2 (υπό έκδοση)

Θεματική περιοχή-επικοινωνιακή περίσταση- Λεξιλόγιο

Ζητώ κάτι, ζητώ άδεια – γιορτές – στα μαγαζιά ρούχων-αρέσκεια, απαρέσκεια – προσκαλώ και δέχομαι, αρνούμαι – ζητώ και δίνω συμβουλές – τρόφιμα – εκφράζω συναισθήματα – οικογενειακές σχέσεις – δίνω προσωπικά στοιχεία – φιλικό γράμμα – λεξιλόγιο χώρων σπιτιού, επίπλων – επαγγέλματα, χώροι εργασίας – περιγράφω αναμνήσεις – σχέδια για το μέλλον – δίνω οδηγίες – συγκρίσεις, επιρρήματα (τόπου, χρόνου, τρόπου, ποσού).Παραμύθι, ιστορίες γνωστών Ελλήνων.

Μορφολογικές δομές (γραμματική-σύνταξη)

Αόριστος και μέλλοντας δισύλλαβων ρημάτων Α συζυγίας – αόριστος και μέλλοντας Β συζυγίας (- ησα-ασα-εσα) – επιρρήματα τόπου – τρόπου – ποσού – παραθετικά επιθέτων – προσωπικές αντωνυμίες (γενική και αιτιατική αδύνατου τύπου) – πολύς: το επίθετο και το επίρρημα – Γενική ονομάτων – Προστακτική ενεργητικής φωνής (Α, Β, ιδιόκλιτων), προστακτική με προσωπικές αντωνυμίες. Υποκοριστικά ουδετέρων: -άκι – σύνδεση προτάσεων με συνδέσμους -επίθετα σε -ος-ιά-ό-θηλυκά ουσιαστικά σε -η/εις, -ος, – ουδέτερα ουσιαστικά σε – ος – υποτακτική αορίστου και ενεστώτα ενεργητικής φωνής Α, Β συζυγίας – χρόνοι ρημάτων: παρακείμενος, υπερσυντέλικος, συντελεσμένος μέλλοντας Α, Β1 συζυγίας ενεργητικής φωνής – παρατατικός Α, ενεργητικής φωνής – αόριστος και μέλλοντας των ρημάτων έρχομαι, γίνομαι, κάθομαι – αόριστος παθητικής φωνής ρημάτων Α και Β συζυγίας.

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Β1 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β1  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: ύλη επιπέδου Α2, βασικό λεξιλόγιο καθημερινού λόγου.

Ύλη /στόχοι: διδασκαλία παθητικής φωνής, μετοχές, ιδιόκλιτα ουσιαστικά και επίθετα, χρήση προθέσεων και συνδέσμων, υποθετικοί λόγοι, εμπλουτισμός λεξιλογίου (οικογένεια, εργασία, διασκέδαση, δραστηριότητες του παρελθόντος, οικολογία, ταξίδι ). Συζητήσεις, έκφραση απόψεων με επιχειρήματα

Θεματική περιοχή-επικοινωνιακή περίσταση -Λεξιλόγιο περιγραφή και χαρακτηρισμός ατόμου – λεξιλόγιο για τον γάμο και τις συγγενικές σχέσεις – εκφράζω λύπη, απογοήτευση, απαισιοδοξία, φόβο – προτείνω – επίσημο γράμμα διαμαρτυρίας – συμφωνώ / διαφωνώ – ζητώ πληροφορίες – εκφράζω χαρά, προτίμηση, επιδοκιμασία – Λεξιλόγιο για τη διασκέδαση – Λεξιλόγιο για τη μουσική -Λεξιλόγιο για την εργασία – βιογραφικό σημείωμα -περιγράφω συνήθειες του παρελθόντος, οικολογία και φύση, ταξίδι

Μορφολογικές δομές (γραμματική-σύνταξη)

σχηματισμός του θηλυκού των επιθέτων-η κλητική, ανώμαλα παραθετικά επιθέτων και επιρρημάτων – επίθετα σε: -ής -ιά -ί, -υς – ια – υ, -ης-ης-ες, -ης-α-ικο — ουσιαστικά: -θηλυκά σε : η/εις, ος, ουδέτερα σε: -ον και ος – απλός και συνεχής μέλλοντας όλων των συζυγιών, προστατική συνεχής και απλή ενεργητικής φωνής και με 2 αντωνυμίες όλων των συζυγιών – παρατατικός Α, Β1 , Β2 ενεργητικής φωνής – Αόριστος παθητικής φωνής Α, Β1 , Β2 και μερικών ανώμαλων ρημάτων – το τελικό ν – ενεργητική και παθητική σύνταξη – η χρήση της απλής και της συνεχούς υποτακτικής – η χρήση ορισμένων συνδέσμων και επιρρημάτων – η αναφορική αντωνυμία ο οποίος / που – απόλυτα και τακτικά αριθμητικά.

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Β2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β2 (υπό έκδοση)  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι  μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: σχηματισμός χρόνων ρημάτων ενεργητικής και παθητικής, κλίση επιθέτων και ουσιαστικών σε όλες τις πτώσεις.

Ύλη /στόχοι: ολοκλήρωση της διδασκαλίας της βασικής γραμματικής (χρήση πτώσεων, χρόνων, ανώμαλα επίθετα και ουσιαστικά, σύνθετα ρήματα, αντωνυμίες, προστακτική), εμπλουτισμός λεξιλογίου (καθομιλουμένη αστικών κέντρων, ιδιωτισμοί). Μικρά κείμενα από εφημερίδες. Εξάσκηση στον προφορικό λόγο για μετάδοση πληροφοριών, προσωπικών απόψεων και συναισθημάτων.

Εγχειρίδιο: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β2 (υπό έκδοση)

Θεματική περιοχή – επικοινωνιακή περίσταση – λεξιλόγιο

Λεξιλόγιο για τη γλώσσα και την ιστορία της ελληνικής γλώσσας – συγκρίνω – περιγράφω μνημεία και τοποθεσίες – συμφωνώ / διαφωνώ, αθλήματα – η Ευρώπη σήμερα : λεξιλόγιο για την κοινωνική και πολιτική οργάνωση – επίσημο γράμμα διαμαρτυρίας – βασικό λεξιλόγιο οικονομικής και τραπεζικής ορολογίας – εισαγωγή στη γλώσσα του τύπου, δελτίο ειδήσεων. Ευ ζην, ευεξία. Τεχνολογία και εφευρέσεις.

Μορφολογικές δομές (γραμματική – σύνταξη)

Παραθετικά, επίθετα σε ης-ης-ες, υς-ια-υ, ης-ια-ι, ηςα-ικο – αριθμητικά απόλυτα και τακτικά – θηλυκά ουσιαστικά σε -ος και ουδέτερα ουσιαστικά σε -ος – αόριστος και παρατατικός παθητικής φωνής Α-Β1 -Β2 συζυγίας – χρήση απλής και συνεχούς υποτακτικής – επιρρήματα σε: α και ως – η αύξηση στα σύνθετα ρήματα – αναφορικές αντωνυμίες και επιρρήματα – αρχαιόκλιτα επίθετα σε: ων-ουσα-ον, ύς-εία-ύ και τα: πας, μέγας, πολύς – υποθετικοί λόγοι Α-Β-Γ τύπου – προστακτική παθητικής φωνής Α-Β συζυγίας και ανώμαλες προστακτικές – ενεργητικές και παθητικές μετοχές.

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Γ1 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Γ1 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούµενα:Το πρόγραμμα των Β2, ικανότητα ανάγνωσης µικρών άρθρων εφηµερίδων.

Ύλη / στόχοι: Απόκτηση διευρυµένου λεξιλογίου (επίσηµα γράµµατα, δοκίµια, ιδιωτισµοί, παροιµίες, ειδικό θεµατικό λεξιλόγιο). Οι µαθητές εργάζονται σε συγκεκριµένα θέµατα µε σκοπό να τα παρουσιάσουν.

Θεµατική περιοχή – επικοινωνιακή περίσταση – Λεξιλόγιο

Ενότητες: Γάµος- Οικογένεια, Ισοτιµία των δύο φύλων, Πολιτική, Εργασία, Εκπαίδευση. Λεξιλόγιο για το γάµο, και τις οικογενειακές σχέσεις, ευχές, παροιµίες, για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία – περιγράφω συνήθειες στο παρελθόν – συµµετέχω σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης – Λεξιλόγιο για την πολιτική, εκφωνώ δηµόσια οµιλία – διηγούµαι γεγονός – λεξιλόγιο για τις εργασιακές σχέσεις – αίτηση – συστατική επιστολή – βιογραφικό σηµείωµα – επίσηµο γράµµα – περιγράφω ένα πολιτικό σύστηµα και τα προβλήµατά του – παράγωγα των λέξεων : πόλις, δήµος, κοινωνία – περιγράφω ένα εκπαιδευτικό σύστημα και τα προβλήματά του.

Μορφολογικές δοµές (γραµµατική-σύνταξη)

Συνηθισµένα λάθη: ότι, πώς, πού, ποια, ποιο – χρήση του παρατατικού ενεργητικής και παθητικής φωνής – σύνδεσµοι – ιδιόµορφες εκφράσεις σε προστατική – καταλήξεις της απλής καθαρεύουσας – σύνθετα του ρ. βάλλω – σύνταξη της αντωνυµίας: όσο – Αναφορικές προτάσεις – χρήση όλων των αντωνυµιών – κανόνες τονισµού – συνηθισµένα λάθη στην ορθογραφία, τη γραµµατική, την έκφραση, τη σύνταξη – όλοι οι υποθετικοί λόγοι – κανόνες συλλαβισµού – σύνθεση λέξεων µε προθέσεις και αχώριστα µόρια – ορθογραφία µετοχών – κατηγορίες παθητικών µετοχών – προφορά ορισµένων φθόγγων – σύνθετα µε την πρόθεση συν – φράσεις αρχαίας ελληνικής σε χρήση, ελληνικές λέξεις στις άλλες γλώσσες, ιδιωµατικές φράσεις για την εργασία.

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Γ2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Γ2 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: Το πρόγραμμα των Γ1, εξοικείωση με την γλώσσα του Τύπου, εμπέδωση των κύριων μορφολογικών δομών.

Ύλη /στόχοι: Διεύρυνση θεματικού λεξιλογίου. Τοπικοί ιδιωματισμοί. Στοιχεία καθαρεύουσας και αρχαίας. Συμμετοχή σε συζητήσεις όπου οι σπουδαστές εκφράζονται με λογική ακρίβεια και σαφήνεια. Κανονικός ρυθμός ομιλίας.

Θεµατική περιοχή – επικοινωνιακή περίσταση – Λεξιλόγιο

Υγεία: (ιατρική, εθνικό σύστημα υγείας, διατροφή, φάρμακα)-μορφολογικές δομές: παραγωγή ονομάτων: λεξικά επιθήματα-μεγεθυντικά. Γλώσσα και Επικοινωνία (ιστορία της ελληνικής γλώσσας, η γλώσσα των νέων, η ξύλινη γλώσσα, καθαρεύουσα και διάλεκτοι) – μορφολογικές δομές: τα ρήματα σε ίζω – παραθετικά επιθέτων, επιρρημάτων και μετοχών – όλα τα ιδιόκλιτα ουσιαστικά – αρχαίοι τύποι ρήματος σε στερεότυπες φράσεις Έλληνες και ξένοι: μορφολογικές δομές: σύνθετα με τα: ξένος, αυτο- , λαμβάνω, πυρ, εκ – η εσωτερική αύξηση – μετοχές σε: ούμενος, ων-ουσα-ον, ων-ουσα-ουν, εις-εισα-εν, ας-ασα-αν, ων-ωσα-ων – αριθμητικά περιληπτικά, πολλαπλασιαστικά και αναλογικά. Οικονομία (οικονομική και τραπεζική ορολογία) – μορφολογικές δομές: παράγωγα και σύνθετα των: χρήμα, οικονομία – ρήματα σε ώμαι-αμαι-εμαι -ούμαι – επίθετα σε ην-ην-εν, σε υς-εια-υ – διαθέσεις του ρήματος – συγκεντρωτικός πίνακας επιρρημάτων – ρήματα παράγωγα από ουσιαστικά και επίθετα – πιθανολογική, ευχετική, δυνητική – αριθμητικά. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Γλώσσα του τύπου: μορφολογικές δομές: χρήση της λέξης τύπος – σύνθετα του ρήματος λαμβάνω – επιρρήματα σε -ας, -ως- ορθογραφία μετοχών, ανώμαλες μετοχές, αναδιπλασιασμός μετοχής παθητικού παρακειμένου- σχηματισμός θηλυκού των ουσιαστικών – συντομογραφίες – αρκτικόλεξα. Εκκλησία και Κράτος: σχετικό λεξιλόγιο και φράσεις από την Αγία Γραφή – μορφολογικές δομές: ρήματα σε ίζω – αρχαίες προστακτικές σε προσευχές – δευτερεύουσες προτάσεις – ρήματα παράγωγα από ρήματα, ονόματα, άκλιτα – εσωτερική αύξηση ρημάτων, ανώμαλα ρήματα. Νεοελληνική Τέχνη: μορφολογικές δομές: φράσεις – σύνθετα – παράγωγα της λέξης τέχνη – φράσεις με το ρήμα κάνω – ζευγάρια λόγιων και λαϊκών λέξεων – παθητικοί αόριστοι σε -θην – επίθετα σε ων-ον.

Τεστ Κατάταξης

Πατήστε στα παρακάτω κουμπιά για να κατεβάσετε το τεστ της επιλογής σας:

Τεστ Καταταξης A1
Τεστ Καταταξης A2
Τεστ Καταταξης B1
Τεστ Καταταξης B2
Τεστ Καταταξης Γ1
Τεστ Καταταξης Γ2
Τεστ Καταταξης Γ2+
Τεστ Καταταξης ειδικο μαθημα Λογοτεχνια

Δίδακτρα

Μάθημα Δίδακτρα/ώρα

Ομαδικό

(4-8 μαθητές)

12 € /μαθητή Για τα επίπεδα A1-B2


15€ /μαθητή για τα επίπεδα Γ1-Γ2 & τα ειδικά μαθήματα, προετοιμασία εξετάσεων

Ημι-ιδιαίτερο  

(2-3 μαθητές)

20 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

     Ημι-ιδιαίτερο 

(Για 2 μαθητές μόνο)

30 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

Ιδιαίτερο

39 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

45 € για επίπεδο Γ2+ και ειδικά μαθήματα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Όλο το εκπαιδευτικό υλικό γι’ αυτό το διαδικτυακό μάθημα παρέχεται από τους καθηγητές ηλεκτρονικά. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να αγοράσουν τα βιβλία.
 • Τα διαδικτυακά ομαδικά και ημι-ιδιωτικά μαθήματα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων (ένας μαθησιακός κύκλος).
 • Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για τους μαθητές που θα ήθελαν να υποβάλουν τις εργασίες τους και να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες για 10 (δέκα) ημέρες μετά το τέλος των μαθημάτων Skype, χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Το πρόγραμμα μαθημάτων που συμφωνήθηκε πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την πρώτη εγγραφή.
 • Εκδίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης για όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, με βάση τις ώρες που θα έχουν παρακολουθήσει πολλαπλασιαζόμενες επί 3, καθώς η διαδικτυακή μάθηση απαιτεί περισσότερο χρόνο για να μελετήσει ένας μαθητής.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 • ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα: Το σχολείο δικαιούται να προσθέσει έως και 8 μαθητές σε ένα ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που ένας μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 3 μαθητών, οι άλλοι δύο μαθητές θα συνεχίσουν το μάθημά τους με τα ίδια δίδακτρα για τον τρέχοντα κύκλο μάθησης (20 ευρώ/ώρα) και ίσως ένας τρίτος μαθητής ίδιου επιπέδου θα προστεθεί αργότερα.
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 2 μαθητών, ο μαθητής που απομένει θα συνεχίσει το μάθημά του με τα δίδακτρα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ μαθήματος (39 ευρώ)
 • ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα: Σε περίπτωση που το σχολείο προσθέσει δεύτερο ή/και τρίτο μαθητή σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα (μετά από συνεννόηση με τον μαθητή), το κόστος θα είναι 20 ευρώ ανά άτομο.

ΑΚΥΡΩΣΗ

Δείτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

 • Το ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ & το ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθούν για 8 εβδομάδες
 • Το ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθεί για τουλάχιστον 5 μαθήματα

Καθηγητές

Όλοι οι καθηγητές του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού είναι πιστοποιημένοι και έμπειροι στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας σε ενηλίκους και σε εφήβους. Έχουν επίσης  εκπαίδευση και εμπειρία στη διαδικτυακή διδασκαλία και είναι όλοι φυσικοί ομιλητές της ελληνικής.

Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά τους σημειώματα εδώ.

Ημερομηνίες

Ημερομηνίες έναρξης για τους μαθησιακούς κύκλους 8 εβδομάδων για το 2024

Κύκλος από έως
1  22/1/24 17/3/24
2 18/3/24 19/5/24
Διάλειμμα Πάσχα 30/4/24 6/5/24
3 20/5/24 14/7/24
4 15/7/24 8/9/24
5  9/9/24 3/11/24
6 4/11/24 12/1/25

Διαδικτυακά μαθήματα προσφέρονται όλο το χρόνο 7 ημέρες/εβδομάδα, από τις 07.00 έως τις 24.00 ώρα Ελλάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα και ημι-ιδιαίτερα μαθήματα.

Προτείνουμε 2 ώρες/εβδομάδα για τα επίπεδα A1-B2 και 1 ώρα/εβδομάδα για τα επίπεδα Γ1-Γ2+ και τα ειδικά μαθήματα.

Μια διδακτική ώρα διαρκεί 60 λεπτά.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών και ημι-ιδιαίτερων μαθημάτων κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα.

Πιστοποίηση

Το σχολείο μας εκδίδει μία Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έγιναν. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι επίσημα αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και ως σχολείο γλωσσών από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΕΟΠΠΕΠ κωδικός 2101782/ 2018 και 2308668/2018).

Γλώσσα εργασίας

Η Ελληνική είναι η γλώσσα εργασίας στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Στα αρχάρια επίπεδα χρησιμοποιούμε επίσης την Αγγλική ή/και τη Γαλλική. Όλοι οι καθηγητές γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, μεταξύ αυτών την Αγγλική, την Γαλλική, την Ιταλική, την Γερμανική και την Ισπανική.

Πολιτική ακύρωσης 

 • Τα ΟΜΑΔΙΚΑ  και τα ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μαθήματα δεν μπορούν να ακυρωθούν (εάν ο μαθητής δεν παρακολουθήσει μια προγραμματισμένη συνάντηση, πληρώνει το 100% των διδάκτρων, εάν βέβαια το μάθημα πραγματοποιηθεί )
 • Ένας μαθητής μπορεί να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα περισσότερες από 6 ώρες πριν και να μην πληρώσει δίδακτρα
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 6 έως 3 ώρες πριν, πληρώνει το 50% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 3 έως 1 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα, πληρώνει το 100% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Ένα μάθημα μπορεί να μεταφερθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και πάντως όχι αργότερα από την ερχόμενη Κυριακή, με προϋπόθεση ότι η καθηγήτρια/ ο καθηγητής είναι διαθέσιμος και ότι το επόμενο μάθημα θα διατηρηθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία του.
 • Πλήρης επιστροφή χρημάτων θα δοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του μαθήματος)
 • Για καθυστερημένες ακυρώσεις ιδιαίτερων μαθημάτων δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, ο μαθητής δικαιούται να εγγραφεί εκ νέου εντός ενός έτους. Σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής πληρώνει το επιπλέον κόστος, εάν υπάρχει
 • Όταν γίνεται επιστροφή χρημάτων στους μαθητές, τα τραπεζικά έξοδα καταβάλλονται από αυτούς. Σε περίπτωση ακύρωσης του μαθήματος με ευθύνη του Κέντρου, θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων στον μαθητή χωρίς επιπλέον χρέωση

Επόμενα βήματα- η διαδικασία εγγραφής

 1. Συμπληρώνετε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ
 2. Λαμβάνετε από εμάς περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, μαζί με μία πιο αναλυτική αίτηση εγγραφής
 3. Μας στέλνετε συμπληρωμένη την αναλυτική αίτηση εγγραφής. Μην ξεχάσετε να γράψετε τις ώρες διαθεσιμότητάς σας για τα μαθήματα.
 4. Λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και ημέρες του μαθήματός σας, την καθηγήτρια/ τον καθηγητή καθώς και τους τρόπους πληρωμής των διδάκτρων
 5. Μας στέλνετε την απόδειξη κατάθεσης των διδάκτρων
 6. Λαμβάνετε από εμάς τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με την καθηγήτρια/ τον καθηγητή σας
 7. Ξεκινάτε το μάθημα!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας στα ελληνικά, θα ήταν καλό να κάνετε ένα από τα τεστ κατάταξης που μπορείτε να βρείτε παραπάνω, στο κουμπί Τεστ Κατάταξης. Λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να το εκτυπώσετε και να το γράψετε με το χέρι, χωρίς να αναζητήσετε βοήθεια. Το τεστ γίνεται σταδιακά πιο δύσκολο. Έτσι, δεν χρειάζεται να το τελειώσετε. Στη συνέχεια, σαρώστε το και στείλτε το σε εμάς, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη επιλογή μαθήματος/ τμήματος που ταιριάζει στο επίπεδό σας.

2. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας, αλλά και για να δημιουργήσουμε το προσωπικό σας Μονοπάτι Μάθησης, κλείστε ραντεβού με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου ifigenia@hcc.edu.gr εδώ 

3. Θα πληρώσετε μόνο αφού βρούμε την κατάλληλη ημέρα και ώρα για το μάθημά σας.

Διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2, Γ2+).

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο που προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα διδασκαλίας.

Είμαστε μια ομάδα καθηγητών που συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια τώρα και προσφέρουμε διαδικτυακά μαθήματα της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας τα τελευταία 11 χρόνια, από το 2009 (και πρόσωπο με πρόσωπο για σχεδόν 30 χρόνια!).

Είμαστε όλοι φυσικοί ομιλητές και έμπειροι καθηγητές ξένων γλωσσών. Έχουμε εκπαιδευτεί στη διαδικτυακή διδασκαλία της ελληνικής και έχουμε χρησιμοποιήσει πιλοτικά το υλικό και τις πλατφόρμες μας σε μια σειρά δωρεάν μαθημάτων για έναν χρόνο το 2009 για 840 μαθητές.

Έχουμε αναπτύξει μια παιδαγωγική αντίληψη και μια στρατηγική για τα διαδικτυακά μας μαθήματα.

Τα μαθήματα παρέχονται μέσω των διαδικτυακών εκπαιδευτικών πλατφορμών Moodle και GLOSSA, όπου υπάρχει αναρτημένο όλο το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, ασκήσεις ακρόασης και δραστηριότητες για όλες τις γλωσσικές δεξιότητες, φωτογραφίες, βιβλιοθήκη, φόρουμ, σύνδεσμοι σε λεξικά και βίντεο) και μέσω σύγχρονων Skype συναντήσεων που πραγματοποιούνται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια των σύγχρονων συναντήσεων οι μαθητές εξασκούνται στην ομιλία και ο δάσκαλος εξηγεί, διορθώνει και οργανώνει την εργασία τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές μελετούν στην πλατφόρμα, όπου μπορούν να διαβάσουν και να ακούσουν κείμενα, να παίξουν εκπαιδευτικά γλωσσικά παιχνίδια, να κάνουν ασκήσεις γραμματικής, να εξασκηθούν στην ομιλία ηχογραφώντας τη φωνή τους μέσω της πλατφόρμας, να κάνουν τις γραπτές τους εργασίες και να στείλουν όλη τους την εργασία στην καθηγήτρια/ στον καθηγητή τους, που διορθώνει το πολύ εντός 48 ωρών.

Η ασύγχρονη διαδικτυακή αυτοδιδασκαλία δεν είναι ΑΚΟΜΗ διαθέσιμη. Εγγραφές γίνονται δεκτές μόνο για συναντήσεις μέσω Skype για τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα. Η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν ως ασύγχρονος τρόπος μάθησης 24/7.

Κάθε επίπεδο έχει 4 διαφορετικά μέρη. Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το επίπεδο Α1 καλύπτεται συνήθως μέσω μαθημάτων 100-120 ωρών. Οι κύκλοι μάθησής μας καλύπτουν ένα μέρος κάθε επιπέδου, για παράδειγμα A1α, A1β, A1γ, A1δ.

Διδακτικό υλικό και εγχειρίδια
Το ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β1, Γ1, Γ2 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου, έκδοση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, είναι τα εγχειρίδια που χρησιμοποιούνται για τα επίπεδα Β1, Γ1 και Γ2. Οι μαθητές μπορούν να αγοράσουν τα βιβλία με έκπτωση στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (23 ευρώ αντί για 29 ευρώ) ή σε διάφορα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

*Τα βιβλία ΔΕΝ είναι απαραίτητα για το μάθημα, αφού μεγάλο μέρος του περιεχομένου τους έχει αναρτηθεί στις πλατφόρμες μας.

Απαιτήσεις
Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις τεχνολογίας. Ωστόσο, μια 15λεπτη εισαγωγική συνεδρία προσφέρεται δωρεάν, εάν χρειαστεί, για να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη χρήση των πλατφορμών Moodle ή Glossa και με το Skype. Οι μαθητές πρέπει να έχουν καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο.

Πριν εγγραφούν, οι μαθητές πρέπει να κάνουν ένα τεστ κατάταξης, για να μπορέσουν οι καθηγητές να ελέγξουν το γλωσσικό τους επίπεδο και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Ζητήστε μας να σας καθοδηγήσουμε για το ποιο τεστ είναι κατάλληλο για εσάς. Μπορείτε επίσης να κάνετε το τεστ προφορικά, μέσω Skype. Η Διευθύντρια του Κέντρου θα σας καλέσει για να αξιολογήσει το γλωσσικό σας επίπεδο και να σχεδιάσει τη μαθησιακή σας πορεία, σύμφωνα με τους μαθησιακούς σας στόχους.

A1

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο A1 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ A1 (υπό έκδοση)  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι  μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: ύλη επιπέδου Α0,  αλφάβητο, σημαντικά ρήματα και ονόματα, επίθετα , προθέσεις, λεξιλόγιο καθημερινής ζωής, συστάσεις, χαιρετισμοί.

Ύλη /στόχοι: Επέκταση του λεξιλογίου, περισσότερες απλές επικοινωνιακές καταστάσεις και διάλογοι, συνέχεια της διδασκαλίας της βασικής γραμματικής (κλίση ουσιαστικών / επιθέτων, πληθυντικός αριθμός, απλός αόριστος, μέλλοντας, υποτακτική βασικών

ρημάτων). Εγχειρίδιο: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Α1 (υπό έκδοση)

Θεματική περιοχή-επικοινωνιακή περίσταση-Λεξιλόγιο

Παρουσιάζω τον εαυτό μου – ζητώ πληροφορίες και διευκρινίσεις – περιγράφω εξωτερική εμφάνιση ατόμου – στο τουριστικό γραφείο -τρόφιμα χρήματα – σχέδια για το μέλλον – ρούχα – μέρη του σώματος -στο αεροδρόμιο -δίνω οδηγίες – περιγράφω, γεγονός στο παρελθόν – εκφράσεις χρόνου -ο καιρός – η ώρα – σημειώματα – ζητώ συγνώμη, δίνω εξηγήσεις.

Μορφολογικές δομές (γραμματική-σύνταξη)

Θα είμαι – ιδιόκλιτα ρήματα: πάω, ακούω, τρώω, φταίω, λέω – αόριστες αντωνυμίες συστηματοποίηση των καταλήξεων ενικού και πληθυντικού ουσιαστικών (ος-ας-ης,/-α-η,/-ο-ι-μα) και επιθέτων (ος-α/η-ο) – μέλλοντας ρημάτων Α’ συζυγίας και ιδιόκλιτων ρημάτων – προσωπικές αντωνυμίες (αιτιατική αδύνατου τύπου) ερωτηματικές αντωνυμίες – αόριστος (-σα-ξα-ψα-εψα) και αόριστος δισύλλαβων και ιδιόκλιτων ρημάτων – ρήματα Β2 συζυγίας (αργώ) – δεικτικές αντωνυμίες-εισαγωγή στην υποτακτική (Α, Β1 και Β2 συζυγιών) – επιρρήματα χρόνου – ενεστώτας παθητικής φωνής των ρ. Α συζυγίας (έρχομαι, κάθομαι, γίνομαι, βρίσκομαι, σκέφτομαι, σηκώνομαι, πλένομαι, χάνομαι) και: κοιμάμαι, θυμάμαι, λυπάμαι, φοβάμαι.

A2

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο A2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ A2 (υπό έκδοση)  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι  μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: Βασικό λεξιλόγιο, βασική γραμματική, γνωριμία με τον απλό αόριστο, μέλλοντα και υποτακτική, δυνατότητα επικοινωνίας σε απλές καθημερινές περιστάσεις.

Ύλη /στόχοι:δυνατότητα έκφρασης σε πιο σύνθετες περιστάσεις (περιγραφές, αφήγηση, συγκρίσεις, σχέδια για το μέλλον κλπ). Χρόνοι ενεργητικής φωνής, εισαγωγή στην προστακτική και στην παθητική φωνή.

Εγχειρίδιο: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Α2 (υπό έκδοση)

Θεματική περιοχή-επικοινωνιακή περίσταση- Λεξιλόγιο

Ζητώ κάτι, ζητώ άδεια – γιορτές – στα μαγαζιά ρούχων-αρέσκεια, απαρέσκεια – προσκαλώ και δέχομαι, αρνούμαι – ζητώ και δίνω συμβουλές – τρόφιμα – εκφράζω συναισθήματα – οικογενειακές σχέσεις – δίνω προσωπικά στοιχεία – φιλικό γράμμα – λεξιλόγιο χώρων σπιτιού, επίπλων – επαγγέλματα, χώροι εργασίας – περιγράφω αναμνήσεις – σχέδια για το μέλλον – δίνω οδηγίες – συγκρίσεις, επιρρήματα (τόπου, χρόνου, τρόπου, ποσού).Παραμύθι, ιστορίες γνωστών Ελλήνων.

Μορφολογικές δομές (γραμματική-σύνταξη)

Αόριστος και μέλλοντας δισύλλαβων ρημάτων Α συζυγίας – αόριστος και μέλλοντας Β συζυγίας (- ησα-ασα-εσα) – επιρρήματα τόπου – τρόπου – ποσού – παραθετικά επιθέτων – προσωπικές αντωνυμίες (γενική και αιτιατική αδύνατου τύπου) – πολύς: το επίθετο και το επίρρημα – Γενική ονομάτων – Προστακτική ενεργητικής φωνής (Α, Β, ιδιόκλιτων), προστακτική με προσωπικές αντωνυμίες. Υποκοριστικά ουδετέρων: -άκι – σύνδεση προτάσεων με συνδέσμους -επίθετα σε -ος-ιά-ό-θηλυκά ουσιαστικά σε -η/εις, -ος, – ουδέτερα ουσιαστικά σε – ος – υποτακτική αορίστου και ενεστώτα ενεργητικής φωνής Α, Β συζυγίας – χρόνοι ρημάτων: παρακείμενος, υπερσυντέλικος, συντελεσμένος μέλλοντας Α, Β1 συζυγίας ενεργητικής φωνής – παρατατικός Α, ενεργητικής φωνής – αόριστος και μέλλοντας των ρημάτων έρχομαι, γίνομαι, κάθομαι – αόριστος παθητικής φωνής ρημάτων Α και Β συζυγίας.

B1

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Β1 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β1  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: ύλη επιπέδου Α2, βασικό λεξιλόγιο καθημερινού λόγου.

Ύλη /στόχοι: διδασκαλία παθητικής φωνής, μετοχές, ιδιόκλιτα ουσιαστικά και επίθετα, χρήση προθέσεων και συνδέσμων, υποθετικοί λόγοι, εμπλουτισμός λεξιλογίου (οικογένεια, εργασία, διασκέδαση, δραστηριότητες του παρελθόντος, οικολογία, ταξίδι ). Συζητήσεις, έκφραση απόψεων με επιχειρήματα

Θεματική περιοχή-επικοινωνιακή περίσταση -Λεξιλόγιο περιγραφή και χαρακτηρισμός ατόμου – λεξιλόγιο για τον γάμο και τις συγγενικές σχέσεις – εκφράζω λύπη, απογοήτευση, απαισιοδοξία, φόβο – προτείνω – επίσημο γράμμα διαμαρτυρίας – συμφωνώ / διαφωνώ – ζητώ πληροφορίες – εκφράζω χαρά, προτίμηση, επιδοκιμασία – Λεξιλόγιο για τη διασκέδαση – Λεξιλόγιο για τη μουσική -Λεξιλόγιο για την εργασία – βιογραφικό σημείωμα -περιγράφω συνήθειες του παρελθόντος, οικολογία και φύση, ταξίδι

Μορφολογικές δομές (γραμματική-σύνταξη)

σχηματισμός του θηλυκού των επιθέτων-η κλητική, ανώμαλα παραθετικά επιθέτων και επιρρημάτων – επίθετα σε: -ής -ιά -ί, -υς – ια – υ, -ης-ης-ες, -ης-α-ικο — ουσιαστικά: -θηλυκά σε : η/εις, ος, ουδέτερα σε: -ον και ος – απλός και συνεχής μέλλοντας όλων των συζυγιών, προστατική συνεχής και απλή ενεργητικής φωνής και με 2 αντωνυμίες όλων των συζυγιών – παρατατικός Α, Β1 , Β2 ενεργητικής φωνής – Αόριστος παθητικής φωνής Α, Β1 , Β2 και μερικών ανώμαλων ρημάτων – το τελικό ν – ενεργητική και παθητική σύνταξη – η χρήση της απλής και της συνεχούς υποτακτικής – η χρήση ορισμένων συνδέσμων και επιρρημάτων – η αναφορική αντωνυμία ο οποίος / που – απόλυτα και τακτικά αριθμητικά.

B2

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Β2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β2 (υπό έκδοση)  της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι  μαθητές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν κυκλοφορήσει.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: σχηματισμός χρόνων ρημάτων ενεργητικής και παθητικής, κλίση επιθέτων και ουσιαστικών σε όλες τις πτώσεις.

Ύλη /στόχοι: ολοκλήρωση της διδασκαλίας της βασικής γραμματικής (χρήση πτώσεων, χρόνων, ανώμαλα επίθετα και ουσιαστικά, σύνθετα ρήματα, αντωνυμίες, προστακτική), εμπλουτισμός λεξιλογίου (καθομιλουμένη αστικών κέντρων, ιδιωτισμοί). Μικρά κείμενα από εφημερίδες. Εξάσκηση στον προφορικό λόγο για μετάδοση πληροφοριών, προσωπικών απόψεων και συναισθημάτων.

Εγχειρίδιο: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β2 (υπό έκδοση)

Θεματική περιοχή – επικοινωνιακή περίσταση – λεξιλόγιο

Λεξιλόγιο για τη γλώσσα και την ιστορία της ελληνικής γλώσσας – συγκρίνω – περιγράφω μνημεία και τοποθεσίες – συμφωνώ / διαφωνώ, αθλήματα – η Ευρώπη σήμερα : λεξιλόγιο για την κοινωνική και πολιτική οργάνωση – επίσημο γράμμα διαμαρτυρίας – βασικό λεξιλόγιο οικονομικής και τραπεζικής ορολογίας – εισαγωγή στη γλώσσα του τύπου, δελτίο ειδήσεων. Ευ ζην, ευεξία. Τεχνολογία και εφευρέσεις.

Μορφολογικές δομές (γραμματική – σύνταξη)

Παραθετικά, επίθετα σε ης-ης-ες, υς-ια-υ, ης-ια-ι, ηςα-ικο – αριθμητικά απόλυτα και τακτικά – θηλυκά ουσιαστικά σε -ος και ουδέτερα ουσιαστικά σε -ος – αόριστος και παρατατικός παθητικής φωνής Α-Β1 -Β2 συζυγίας – χρήση απλής και συνεχούς υποτακτικής – επιρρήματα σε: α και ως – η αύξηση στα σύνθετα ρήματα – αναφορικές αντωνυμίες και επιρρήματα – αρχαιόκλιτα επίθετα σε: ων-ουσα-ον, ύς-εία-ύ και τα: πας, μέγας, πολύς – υποθετικοί λόγοι Α-Β-Γ τύπου – προστακτική παθητικής φωνής Α-Β συζυγίας και ανώμαλες προστακτικές – ενεργητικές και παθητικές μετοχές.

Γ1

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Γ1 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Γ1 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούµενα:Το πρόγραμμα των Β2, ικανότητα ανάγνωσης µικρών άρθρων εφηµερίδων.

Ύλη / στόχοι: Απόκτηση διευρυµένου λεξιλογίου (επίσηµα γράµµατα, δοκίµια, ιδιωτισµοί, παροιµίες, ειδικό θεµατικό λεξιλόγιο). Οι µαθητές εργάζονται σε συγκεκριµένα θέµατα µε σκοπό να τα παρουσιάσουν.

Θεµατική περιοχή – επικοινωνιακή περίσταση – Λεξιλόγιο

Ενότητες: Γάµος- Οικογένεια, Ισοτιµία των δύο φύλων, Πολιτική, Εργασία, Εκπαίδευση. Λεξιλόγιο για το γάµο, και τις οικογενειακές σχέσεις, ευχές, παροιµίες, για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία – περιγράφω συνήθειες στο παρελθόν – συµµετέχω σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης – Λεξιλόγιο για την πολιτική, εκφωνώ δηµόσια οµιλία – διηγούµαι γεγονός – λεξιλόγιο για τις εργασιακές σχέσεις – αίτηση – συστατική επιστολή – βιογραφικό σηµείωµα – επίσηµο γράµµα – περιγράφω ένα πολιτικό σύστηµα και τα προβλήµατά του – παράγωγα των λέξεων : πόλις, δήµος, κοινωνία – περιγράφω ένα εκπαιδευτικό σύστημα και τα προβλήματά του.

Μορφολογικές δοµές (γραµµατική-σύνταξη)

Συνηθισµένα λάθη: ότι, πώς, πού, ποια, ποιο – χρήση του παρατατικού ενεργητικής και παθητικής φωνής – σύνδεσµοι – ιδιόµορφες εκφράσεις σε προστατική – καταλήξεις της απλής καθαρεύουσας – σύνθετα του ρ. βάλλω – σύνταξη της αντωνυµίας: όσο – Αναφορικές προτάσεις – χρήση όλων των αντωνυµιών – κανόνες τονισµού – συνηθισµένα λάθη στην ορθογραφία, τη γραµµατική, την έκφραση, τη σύνταξη – όλοι οι υποθετικοί λόγοι – κανόνες συλλαβισµού – σύνθεση λέξεων µε προθέσεις και αχώριστα µόρια – ορθογραφία µετοχών – κατηγορίες παθητικών µετοχών – προφορά ορισµένων φθόγγων – σύνθετα µε την πρόθεση συν – φράσεις αρχαίας ελληνικής σε χρήση, ελληνικές λέξεις στις άλλες γλώσσες, ιδιωµατικές φράσεις για την εργασία.

Γ2

Διδακτικά υλικά και εγχειρίδια

Για το επίπεδο Γ2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Γ2 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο ΔΕΝ είναι απαραίτητο ωστόσο, καθώς πολλά υλικά του βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Περιεχόμενο

Προαπαιτούμενα: Το πρόγραμμα των Γ1, εξοικείωση με την γλώσσα του Τύπου, εμπέδωση των κύριων μορφολογικών δομών.

Ύλη /στόχοι: Διεύρυνση θεματικού λεξιλογίου. Τοπικοί ιδιωματισμοί. Στοιχεία καθαρεύουσας και αρχαίας. Συμμετοχή σε συζητήσεις όπου οι σπουδαστές εκφράζονται με λογική ακρίβεια και σαφήνεια. Κανονικός ρυθμός ομιλίας.

Θεµατική περιοχή – επικοινωνιακή περίσταση – Λεξιλόγιο

Υγεία: (ιατρική, εθνικό σύστημα υγείας, διατροφή, φάρμακα)-μορφολογικές δομές: παραγωγή ονομάτων: λεξικά επιθήματα-μεγεθυντικά. Γλώσσα και Επικοινωνία (ιστορία της ελληνικής γλώσσας, η γλώσσα των νέων, η ξύλινη γλώσσα, καθαρεύουσα και διάλεκτοι) – μορφολογικές δομές: τα ρήματα σε ίζω – παραθετικά επιθέτων, επιρρημάτων και μετοχών – όλα τα ιδιόκλιτα ουσιαστικά – αρχαίοι τύποι ρήματος σε στερεότυπες φράσεις Έλληνες και ξένοι: μορφολογικές δομές: σύνθετα με τα: ξένος, αυτο- , λαμβάνω, πυρ, εκ – η εσωτερική αύξηση – μετοχές σε: ούμενος, ων-ουσα-ον, ων-ουσα-ουν, εις-εισα-εν, ας-ασα-αν, ων-ωσα-ων – αριθμητικά περιληπτικά, πολλαπλασιαστικά και αναλογικά. Οικονομία (οικονομική και τραπεζική ορολογία) – μορφολογικές δομές: παράγωγα και σύνθετα των: χρήμα, οικονομία – ρήματα σε ώμαι-αμαι-εμαι -ούμαι – επίθετα σε ην-ην-εν, σε υς-εια-υ – διαθέσεις του ρήματος – συγκεντρωτικός πίνακας επιρρημάτων – ρήματα παράγωγα από ουσιαστικά και επίθετα – πιθανολογική, ευχετική, δυνητική – αριθμητικά. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – Γλώσσα του τύπου: μορφολογικές δομές: χρήση της λέξης τύπος – σύνθετα του ρήματος λαμβάνω – επιρρήματα σε -ας, -ως- ορθογραφία μετοχών, ανώμαλες μετοχές, αναδιπλασιασμός μετοχής παθητικού παρακειμένου- σχηματισμός θηλυκού των ουσιαστικών – συντομογραφίες – αρκτικόλεξα. Εκκλησία και Κράτος: σχετικό λεξιλόγιο και φράσεις από την Αγία Γραφή – μορφολογικές δομές: ρήματα σε ίζω – αρχαίες προστακτικές σε προσευχές – δευτερεύουσες προτάσεις – ρήματα παράγωγα από ρήματα, ονόματα, άκλιτα – εσωτερική αύξηση ρημάτων, ανώμαλα ρήματα. Νεοελληνική Τέχνη: μορφολογικές δομές: φράσεις – σύνθετα – παράγωγα της λέξης τέχνη – φράσεις με το ρήμα κάνω – ζευγάρια λόγιων και λαϊκών λέξεων – παθητικοί αόριστοι σε -θην – επίθετα σε ων-ον.

Πατήστε στα παρακάτω κουμπιά για να κατεβάσετε το τεστ της επιλογής σας:

Τεστ Καταταξης A1
Τεστ Καταταξης A2
Τεστ Καταταξης B1
Τεστ Καταταξης B2
Τεστ Καταταξης Γ1
Τεστ Καταταξης Γ2
Τεστ Καταταξης Γ2+
Τεστ Καταταξης ειδικο μαθημα Λογοτεχνια

Δίδακτρα

Μάθημα Δίδακτρα/ώρα

Ομαδικό

(4-8 μαθητές)

12 € /μαθητή Για τα επίπεδα A1-B2


15€ /μαθητή για τα επίπεδα Γ1-Γ2 & τα ειδικά μαθήματα, προετοιμασία εξετάσεων

Ημι-ιδιαίτερο  

(2-3 μαθητές)

20 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

     Ημι-ιδιαίτερο 

(Για 2 μαθητές μόνο)

30 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

Ιδιαίτερο

39 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

45 € για επίπεδο Γ2+ και ειδικά μαθήματα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Όλο το εκπαιδευτικό υλικό γι’ αυτό το διαδικτυακό μάθημα παρέχεται από τους καθηγητές ηλεκτρονικά. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να αγοράσουν τα βιβλία.
 • Τα διαδικτυακά ομαδικά και ημι-ιδιωτικά μαθήματα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων (ένας μαθησιακός κύκλος).
 • Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για τους μαθητές που θα ήθελαν να υποβάλουν τις εργασίες τους και να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες για 10 (δέκα) ημέρες μετά το τέλος των μαθημάτων Skype, χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Το πρόγραμμα μαθημάτων που συμφωνήθηκε πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την πρώτη εγγραφή.
 • Εκδίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης για όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, με βάση τις ώρες που θα έχουν παρακολουθήσει πολλαπλασιαζόμενες επί 3, καθώς η διαδικτυακή μάθηση απαιτεί περισσότερο χρόνο για να μελετήσει ένας μαθητής.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 • ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα: Το σχολείο δικαιούται να προσθέσει έως και 8 μαθητές σε ένα ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που ένας μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 3 μαθητών, οι άλλοι δύο μαθητές θα συνεχίσουν το μάθημά τους με τα ίδια δίδακτρα για τον τρέχοντα κύκλο μάθησης (20 ευρώ/ώρα) και ίσως ένας τρίτος μαθητής ίδιου επιπέδου θα προστεθεί αργότερα.
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 2 μαθητών, ο μαθητής που απομένει θα συνεχίσει το μάθημά του με τα δίδακτρα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ μαθήματος (39 ευρώ)
 • ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα: Σε περίπτωση που το σχολείο προσθέσει δεύτερο ή/και τρίτο μαθητή σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα (μετά από συνεννόηση με τον μαθητή), το κόστος θα είναι 20 ευρώ ανά άτομο.

ΑΚΥΡΩΣΗ

Δείτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

 • Το ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ & το ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθούν για 8 εβδομάδες
 • Το ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθεί για τουλάχιστον 5 μαθήματα

Όλοι οι καθηγητές του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού είναι πιστοποιημένοι και έμπειροι στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας σε ενηλίκους και σε εφήβους. Έχουν επίσης  εκπαίδευση και εμπειρία στη διαδικτυακή διδασκαλία και είναι όλοι φυσικοί ομιλητές της ελληνικής.

Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά τους σημειώματα εδώ.

Ημερομηνίες

Ημερομηνίες έναρξης για τους μαθησιακούς κύκλους 8 εβδομάδων για το 2024

Κύκλος από έως
1  22/1/24 17/3/24
2 18/3/24 19/5/24
Διάλειμμα Πάσχα 30/4/24 6/5/24
3 20/5/24 14/7/24
4 15/7/24 8/9/24
5  9/9/24 3/11/24
6 4/11/24 12/1/25

Διαδικτυακά μαθήματα προσφέρονται όλο το χρόνο 7 ημέρες/εβδομάδα, από τις 07.00 έως τις 24.00 ώρα Ελλάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα και ημι-ιδιαίτερα μαθήματα.

Προτείνουμε 2 ώρες/εβδομάδα για τα επίπεδα A1-B2 και 1 ώρα/εβδομάδα για τα επίπεδα Γ1-Γ2+ και τα ειδικά μαθήματα.

Μια διδακτική ώρα διαρκεί 60 λεπτά.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών και ημι-ιδιαίτερων μαθημάτων κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα.

Το σχολείο μας εκδίδει μία Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα που έγιναν. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι επίσημα αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και ως σχολείο γλωσσών από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΕΟΠΠΕΠ κωδικός 2101782/ 2018 και 2308668/2018).

Η Ελληνική είναι η γλώσσα εργασίας στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Στα αρχάρια επίπεδα χρησιμοποιούμε επίσης την Αγγλική ή/και τη Γαλλική. Όλοι οι καθηγητές γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, μεταξύ αυτών την Αγγλική, την Γαλλική, την Ιταλική, την Γερμανική και την Ισπανική.

 • Τα ΟΜΑΔΙΚΑ  και τα ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μαθήματα δεν μπορούν να ακυρωθούν (εάν ο μαθητής δεν παρακολουθήσει μια προγραμματισμένη συνάντηση, πληρώνει το 100% των διδάκτρων, εάν βέβαια το μάθημα πραγματοποιηθεί )
 • Ένας μαθητής μπορεί να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα περισσότερες από 6 ώρες πριν και να μην πληρώσει δίδακτρα
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 6 έως 3 ώρες πριν, πληρώνει το 50% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 3 έως 1 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα, πληρώνει το 100% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Ένα μάθημα μπορεί να μεταφερθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και πάντως όχι αργότερα από την ερχόμενη Κυριακή, με προϋπόθεση ότι η καθηγήτρια/ ο καθηγητής είναι διαθέσιμος και ότι το επόμενο μάθημα θα διατηρηθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία του.
 • Πλήρης επιστροφή χρημάτων θα δοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του μαθήματος)
 • Για καθυστερημένες ακυρώσεις ιδιαίτερων μαθημάτων δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, ο μαθητής δικαιούται να εγγραφεί εκ νέου εντός ενός έτους. Σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής πληρώνει το επιπλέον κόστος, εάν υπάρχει
 • Όταν γίνεται επιστροφή χρημάτων στους μαθητές, τα τραπεζικά έξοδα καταβάλλονται από αυτούς. Σε περίπτωση ακύρωσης του μαθήματος με ευθύνη του Κέντρου, θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων στον μαθητή χωρίς επιπλέον χρέωση
 1. Συμπληρώνετε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ
 2. Λαμβάνετε από εμάς περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, μαζί με μία πιο αναλυτική αίτηση εγγραφής
 3. Μας στέλνετε συμπληρωμένη την αναλυτική αίτηση εγγραφής. Μην ξεχάσετε να γράψετε τις ώρες διαθεσιμότητάς σας για τα μαθήματα.
 4. Λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και ημέρες του μαθήματός σας, την καθηγήτρια/ τον καθηγητή καθώς και τους τρόπους πληρωμής των διδάκτρων
 5. Μας στέλνετε την απόδειξη κατάθεσης των διδάκτρων
 6. Λαμβάνετε από εμάς τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με την καθηγήτρια/ τον καθηγητή σας
 7. Ξεκινάτε το μάθημα!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας στα ελληνικά, θα ήταν καλό να κάνετε ένα από τα τεστ κατάταξης που μπορείτε να βρείτε παραπάνω, στο κουμπί Τεστ Κατάταξης. Λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να το εκτυπώσετε και να το γράψετε με το χέρι, χωρίς να αναζητήσετε βοήθεια. Το τεστ γίνεται σταδιακά πιο δύσκολο. Έτσι, δεν χρειάζεται να το τελειώσετε. Στη συνέχεια, σαρώστε το και στείλτε το σε εμάς, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη επιλογή μαθήματος/ τμήματος που ταιριάζει στο επίπεδό σας.

2. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας, αλλά και για να δημιουργήσουμε το προσωπικό σας Μονοπάτι Μάθησης, κλείστε ραντεβού με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου ifigenia@hcc.edu.gr εδώ 

3. Θα πληρώσετε μόνο αφού βρούμε την κατάλληλη ημέρα και ώρα για το μάθημά σας.

Προαπαιτούμενα για κάθε διαδικτυακό μάθημα:

 • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Εξοπλισμός με μικρόφωνο και ακουστικά
 • Λογαριασμός Skype
 • Εξωτερικά ηχεία είναι καλό να υπάρχουν
 • Θέληση να μάθετε και υπομονή
 • Ευκαιρίες για εξάσκηση είναι καλό να υπάρχουν