Ελληνικά για παιδιά: Πάμε παιδιά! α και β

 • Το πρώτο συστηματικό και οργανωμένο μάθημα ελληνικής γλώσσας για αλλόγλωσσα ή δίγλωσσα παιδιά

 • Θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά

 • Χρησιμοποιήστε την καθημερινή γλώσσα για να έρθετε σε επαφή με τον κόσμο των παραμυθιών

 • Αφήστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τις ελληνικές αξίες

 • Το να μαθαίνεις ελληνικά είναι διασκεδαστικό! Ανακαλύψτε το μόνοι σας

Ελληνικά για παιδιά: Πάμε παιδιά! α και β

 • Το πρώτο συστηματικό και οργανωμένο μάθημα ελληνικής γλώσσας για αλλόγλωσσα ή δίγλωσσα παιδιά

 • Θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά

 • Χρησιμοποιήστε την καθημερινή γλώσσα για να έρθετε σε επαφή με τον κόσμο των παραμυθιών

 • Αφήστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τις ελληνικές αξίες

 • Το να μαθαίνεις ελληνικά είναι διασκεδαστικό! Ανακαλύψτε το μόνοι σας

Σε αυτό το μάθημα τα παιδιά σας θα:

 • Βελτιώσουν τον προφορικό λόγο
 • Διασκεδάσουν μαθαίνοντας ελληνικά
 • Νιώσουν σιγουριά στο γράψιμο και στην ανάγνωση
 • Μάθουν την ελληνική προφορά και τον επιτονισμό
 • Χαρούν να μάθουν πώς ζουν τα παιδιά στην Ελλάδα

Απαιτήσεις

 • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Ένα ακουστικό με μικρόφωνο
 • Λογαριασμός Skype
 • Συνιστάται να έχετε ηχεία
 • Θέληση και υπομονή για μάθηση
 • Ευκαιρίες για εξάσκηση όσων μαθαίνετε

Πληροφορίες για το μάθημα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρώτο συστηματικό και οργανωμένο μάθημα ελληνικής γλώσσας για αλλόγλωσσα ή δίγλωσσα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού! Μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών εξειδικευμένων στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας. Το να μαθαίνεις ελληνικά είναι διασκεδαστικό τώρα!

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί  για παιδιά 7-9 και 10-12 ετών που είτε έχουν σχέση με την Ελλάδα είτε είναι ελληνικής καταγωγής. Συνήθως είναι δίγλωσσα παιδιά και ζουν στο εξωτερικό. Συμμετέχουν όμως και κάποια παιδιά που έχουν μετακομίσει πρόσφατα στην Ελλάδα.

 Κατ’ εξαίρεση, μπορούμε να διδάξουμε επίσης παιδιά κάτω των 7 ετών, αυτό είναι συνήθως διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο. 

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ α! (7-9 ετών)

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ β! (10-12 ετών)

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ – Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία (9-13 ετών)

Μεθοδολογία

Σύγχρονη και ασύγχρονη μάθηση: τα παιδιά συναντούν τον δάσκαλο μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε μια σύγχρονη συνάντηση Skype, όπου εξασκούνται στην ομιλία, την ανάγνωση και μαθαίνουν για τον ελληνικό πολιτισμό. Έχουν πρόσβαση 24/7 στην εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Moodle με όλο το εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, βίντεο, ακουστικά κείμενα, λεξικά και άλλους πόρους. 

Ο δάσκαλος αναθέτει κάποιες εργασίες για το σπίτι, αλλά μπορεί επίσης να ακολουθήσει τον δικό του ρυθμό, ανάλογα με τον τρόπο που εκτίθενται τα παιδιά στα ελληνικά και τη βοήθεια που μπορεί να λάβει από την οικογένεια: μπορούν να διαβάσουν κείμενα, να ακούσουν αρχεία ήχου, να εργαστούν με διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια και να παρακολουθήσουν επιλεγμένα βίντεο.

Περιεχόμενο

Το moto μας είναι «Τα ελληνικά είναι διασκεδαστικά!» Θέλουμε οι μαθητές μας να μαθαίνουν παίζοντας.

Θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά (οικογένεια, σπίτι, κήπος, ζώα, παιχνίδια, ταξίδια, μουσική, τεχνολογία, παραμύθια, αθλήματα, γιορτές κ.λπ.)

Το διδακτικό υλικό επικεντρώθηκε στις τέσσερις δεξιότητες επικοινωνίας (ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή) και πολιτιστική επίγνωση. Ανάπτυξη μεταγνωστικών δεξιοτήτων.

Υποενότητες κάθε μαθήματος: ακρόαση, ομιλία, ανάγνωση, γραφή, ζωγραφική, τραγούδι, παιχνίδι θεάτρου, παιχνίδια, αφομοίωση  λέξεων, εκμάθηση γραμματικής και ορθογραφίας, τι ήξερα ήδη και τι έμαθα σε αυτό το μάθημα.

Παιχνίδια ενδιαφέροντα και διαδραστικά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και του διαδικτύου

Κείμενα ειδικά γραμμένα για παιδιά που ζουν στον σημερινό πολυπολιτισμικό κόσμο. Θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με το γεγονός ότι ζουν σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπου ο ελληνικός πολιτισμός έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Έτσι, παρουσιάσαμε παιδικούς χαρακτήρες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Δίδακτρα

Μάθημα Δίδακτρα/ώρα

Ομαδικό

(4-8 μαθητές)

15€ /μαθητή για τα επίπεδα Γ1-Γ2 & τα ειδικά μαθήματα, προετοιμασία εξετάσεων

Ημι-ιδιαίτερο  

(2-3 μαθητές)

20 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

     Ημι-ιδιαίτερο 

(Για 2 μαθητές μόνο)

30 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

Ιδιαίτερο

39 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Όλο το εκπαιδευτικό υλικό γι’ αυτό το διαδικτυακό μάθημα παρέχεται από τους καθηγητές ηλεκτρονικά. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να αγοράσουν τα βιβλία.
 • Τα διαδικτυακά ομαδικά και ημι-ιδιωτικά μαθήματα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων (ένας μαθησιακός κύκλος).
 • Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για τους μαθητές που θα ήθελαν να υποβάλουν τις εργασίες τους και να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες για 10 (δέκα) ημέρες μετά το τέλος των μαθημάτων Skype, χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Το πρόγραμμα μαθημάτων που συμφωνήθηκε πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την πρώτη εγγραφή.
 • Εκδίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης για όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, με βάση τις ώρες που θα έχουν παρακολουθήσει πολλαπλασιαζόμενες επί 3, καθώς η διαδικτυακή μάθηση απαιτεί περισσότερο χρόνο για να μελετήσει ένας μαθητής.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 • ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα: Το σχολείο δικαιούται να προσθέσει έως και 8 μαθητές σε ένα ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που ένας μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 3 μαθητών, οι άλλοι δύο μαθητές θα συνεχίσουν το μάθημά τους με τα ίδια δίδακτρα για τον τρέχοντα κύκλο μάθησης (20 ευρώ/ώρα) και ίσως ένας τρίτος μαθητής ίδιου επιπέδου θα προστεθεί αργότερα.
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 2 μαθητών, ο μαθητής που απομένει θα συνεχίσει το μάθημά του με τα δίδακτρα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ μαθήματος (39 ευρώ)
 • ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα: Σε περίπτωση που το σχολείο προσθέσει δεύτερο ή/και τρίτο μαθητή σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα (μετά από συνεννόηση με τον μαθητή), το κόστος θα είναι 20 ευρώ ανά άτομο.

ΑΚΥΡΩΣΗ

Δείτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

 • Το ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ & το ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθούν για 8 εβδομάδες
 • Το ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθεί για τουλάχιστον 5 μαθήματα
Καθηγητές

Οι καθηγητές είναι φιλόλογοι με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που έχουν αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχουν εκπαιδευτεί στη διδασκαλία μέσω Διαδικτύου και έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας. Είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι στη διδασκαλία παιδιών.

Στο μάθημα αυτό διδάσκουν οι: Ράνια Κυρκιντάνου, Κώστας Κορόζης, Φωτεινή Πολίτη, Ιφιγενεια Γεωργιάδου, Σοφία Ροηλίδου. Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά τους σημειώματα εδώ

Ημερομηνίες

Ημερομηνίες έναρξης για τους μαθησιακούς κύκλους 8 εβδομάδων για το 2022-2023-2024

Κύκλος από έως
1 26/9/2022 20/11/2022
2 21/11/2022 29/1/2023
Διάλειμμα Χριστουγένων 20/12/2022 2/1/2023
3 30/1/2023 26/3/2023
4 27/3/2023 28/5/2023
Διάλειμμα Πάσχα 11/4/2023 17/4/2023
5 29/5/23 23/7/23
6 24/7/23 17/9/23
7 18/8/23 12/11/23
8 13/11/23 21/1/24
Διάλειμμα Χριστουγένων 20/12/23 2/1/24
9  22/1/24 17/3/24
10 18/3/24 19/5/24
Διάλειμμα Πάσχα 30/4/24 6/5/24
11 20/5/24 14/7/24
12 15/7/24 8/9/24
13  9/9/24 3/11/24
14 4/11/24 12/1/25

Διαδικτυακά μαθήματα προσφέρονται όλο το χρόνο 7 ημέρες/εβδομάδα, από τις 07.00 έως τις 24.00 ώρα Ελλάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα και ημι-ιδιαίτερα μαθήματα.

Προτείνουμε 1.5 ώρα για τα ειδικά μαθήματα όπως αυτό.

Μια διδακτική ώρα διαρκεί 60 λεπτά.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών και ημι-ιδιαίτερων μαθημάτων κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα.

Πιστοποίηση

Το σχολείο μας εκδίδει Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι επίσημα αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και σχολή ξένων γλωσσών από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (κωδικός ΕΟΠΠΕΠ 2101782/ 2018 και 2308668/2018).

Γλώσσα εργασίας

Η Ελληνική είναι η γλώσσα εργασίας στο μάθημα αυτό. Όλοι οι καθηγητές γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, μεταξύ αυτών την Αγγλική, την Γαλλική, την Ιταλική, την Γερμανική και την Ισπανική.

Πολιτική ακύρωσης 

 • Τα ΟΜΑΔΙΚΑ  και τα ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μαθήματα δεν μπορούν να ακυρωθούν (εάν ο μαθητής δεν παρακολουθήσει μια προγραμματισμένη συνάντηση, πληρώνει το 100% των διδάκτρων, εάν βέβαια το μάθημα πραγματοποιηθεί )
 • Ένας μαθητής μπορεί να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα περισσότερες από 6 ώρες πριν και να μην πληρώσει δίδακτρα
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 6 έως 3 ώρες πριν, πληρώνει το 50% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 3 έως 1 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα, πληρώνει το 100% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Ένα μάθημα μπορεί να μεταφερθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και πάντως όχι αργότερα από την ερχόμενη Κυριακή, με προϋπόθεση ότι η καθηγήτρια/ ο καθηγητής είναι διαθέσιμος και ότι το επόμενο μάθημα θα διατηρηθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία του.
 • Πλήρης επιστροφή χρημάτων θα δοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του μαθήματος)
 • Για καθυστερημένες ακυρώσεις ιδιαίτερων μαθημάτων δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, ο μαθητής δικαιούται να εγγραφεί εκ νέου εντός ενός έτους. Σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής πληρώνει το επιπλέον κόστος, εάν υπάρχει
 • Όταν γίνεται επιστροφή χρημάτων στους μαθητές, τα τραπεζικά έξοδα καταβάλλονται από αυτούς. Σε περίπτωση ακύρωσης του μαθήματος με ευθύνη του Κέντρου, θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων στον μαθητή χωρίς επιπλέον χρέωση

Επόμενα βήματα- η διαδικασία εγγραφής

 1. Συμπληρώνετε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ
 2. Λαμβάνετε από εμάς περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, μαζί με μία πιο αναλυτική αίτηση εγγραφής
 3. Μας στέλνετε συμπληρωμένη την αναλυτική αίτηση εγγραφής. Μην ξεχάσετε να γράψετε τις ώρες διαθεσιμότητάς σας για τα μαθήματα.
 4. Λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και ημέρες του μαθήματός σας, την καθηγήτρια/ τον καθηγητή καθώς και τους τρόπους πληρωμής των διδάκτρων
 5. Μας στέλνετε την απόδειξη κατάθεσης των διδάκτρων
 6. Λαμβάνετε από εμάς τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με την καθηγήτρια/ τον καθηγητή σας
 7. Ξεκινάτε το μάθημα!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας στα ελληνικά, θα ήταν καλό να κάνετε ένα από τα τεστ κατάταξης που μπορείτε να βρείτε παραπάνω, στο κουμπί Τεστ Κατάταξης. Λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να το εκτυπώσετε και να το γράψετε με το χέρι, χωρίς να αναζητήσετε βοήθεια. Το τεστ γίνεται σταδιακά πιο δύσκολο. Έτσι, δεν χρειάζεται να το τελειώσετε. Στη συνέχεια, σαρώστε το και στείλτε το σε εμάς, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη επιλογή μαθήματος/ τμήματος που ταιριάζει στο επίπεδό σας.

2. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας, αλλά και για να δημιουργήσουμε το προσωπικό σας Μονοπάτι Μάθησης, κλείστε ραντεβού με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου ifigenia@hcc.edu.gr εδώ 

3. Θα πληρώσετε μόνο αφού βρούμε την κατάλληλη ημέρα και ώρα για το μάθημά σας.

Το πρώτο συστηματικό και οργανωμένο μάθημα ελληνικής γλώσσας για αλλόγλωσσα ή δίγλωσσα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού! Μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών εξειδικευμένων στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας. Το να μαθαίνεις ελληνικά είναι διασκεδαστικό τώρα!

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί  για παιδιά 7-9 και 10-12 ετών που είτε έχουν σχέση με την Ελλάδα είτε είναι ελληνικής καταγωγής. Συνήθως είναι δίγλωσσα παιδιά και ζουν στο εξωτερικό. Συμμετέχουν όμως και κάποια παιδιά που έχουν μετακομίσει πρόσφατα στην Ελλάδα.

 Κατ’ εξαίρεση, μπορούμε να διδάξουμε επίσης παιδιά κάτω των 7 ετών, αυτό είναι συνήθως διδασκαλία πρόσωπο με πρόσωπο. 

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ α! (7-9 ετών)

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ β! (10-12 ετών)

 ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ – Ελληνική Μυθολογία και Ιστορία (9-13 ετών)

Σύγχρονη και ασύγχρονη μάθηση: τα παιδιά συναντούν τον δάσκαλο μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε μια σύγχρονη συνάντηση Skype, όπου εξασκούνται στην ομιλία, την ανάγνωση και μαθαίνουν για τον ελληνικό πολιτισμό. Έχουν πρόσβαση 24/7 στην εκπαιδευτική μας πλατφόρμα Moodle με όλο το εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, βίντεο, ακουστικά κείμενα, λεξικά και άλλους πόρους. 

Ο δάσκαλος αναθέτει κάποιες εργασίες για το σπίτι, αλλά μπορεί επίσης να ακολουθήσει τον δικό του ρυθμό, ανάλογα με τον τρόπο που εκτίθενται τα παιδιά στα ελληνικά και τη βοήθεια που μπορεί να λάβει από την οικογένεια: μπορούν να διαβάσουν κείμενα, να ακούσουν αρχεία ήχου, να εργαστούν με διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια και να παρακολουθήσουν επιλεγμένα βίντεο.

Το moto μας είναι «Τα ελληνικά είναι διασκεδαστικά!» Θέλουμε οι μαθητές μας να μαθαίνουν παίζοντας.

Θέματα που ενδιαφέρουν τα παιδιά (οικογένεια, σπίτι, κήπος, ζώα, παιχνίδια, ταξίδια, μουσική, τεχνολογία, παραμύθια, αθλήματα, γιορτές κ.λπ.)

Το διδακτικό υλικό επικεντρώθηκε στις τέσσερις δεξιότητες επικοινωνίας (ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή) και πολιτιστική επίγνωση. Ανάπτυξη μεταγνωστικών δεξιοτήτων.

Υποενότητες κάθε μαθήματος: ακρόαση, ομιλία, ανάγνωση, γραφή, ζωγραφική, τραγούδι, παιχνίδι θεάτρου, παιχνίδια, αφομοίωση  λέξεων, εκμάθηση γραμματικής και ορθογραφίας, τι ήξερα ήδη και τι έμαθα σε αυτό το μάθημα.

Παιχνίδια ενδιαφέροντα και διαδραστικά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και του διαδικτύου

Κείμενα ειδικά γραμμένα για παιδιά που ζουν στον σημερινό πολυπολιτισμικό κόσμο. Θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά μας με το γεγονός ότι ζουν σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπου ο ελληνικός πολιτισμός έχει τη δική του ξεχωριστή θέση. Έτσι, παρουσιάσαμε παιδικούς χαρακτήρες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες.

Μάθημα Δίδακτρα/ώρα

Ομαδικό

(4-8 μαθητές)

15€ /μαθητή για τα επίπεδα Γ1-Γ2 & τα ειδικά μαθήματα, προετοιμασία εξετάσεων

Ημι-ιδιαίτερο  

(2-3 μαθητές)

20 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

     Ημι-ιδιαίτερο 

(Για 2 μαθητές μόνο)

30 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

Ιδιαίτερο

39 € /μαθητή (για όλα τα επίπεδα)

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Όλο το εκπαιδευτικό υλικό γι’ αυτό το διαδικτυακό μάθημα παρέχεται από τους καθηγητές ηλεκτρονικά. Οι μαθητές δεν χρειάζεται να αγοράσουν τα βιβλία.
 • Τα διαδικτυακά ομαδικά και ημι-ιδιωτικά μαθήματα έχουν διάρκεια 8 εβδομάδων (ένας μαθησιακός κύκλος).
 • Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για τους μαθητές που θα ήθελαν να υποβάλουν τις εργασίες τους και να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες για 10 (δέκα) ημέρες μετά το τέλος των μαθημάτων Skype, χωρίς επιπλέον κόστος.
 • Το πρόγραμμα μαθημάτων που συμφωνήθηκε πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την πρώτη εγγραφή.
 • Εκδίδεται Βεβαίωση Παρακολούθησης για όλους τους μαθητές που θα συμμετάσχουν, με βάση τις ώρες που θα έχουν παρακολουθήσει πολλαπλασιαζόμενες επί 3, καθώς η διαδικτυακή μάθηση απαιτεί περισσότερο χρόνο για να μελετήσει ένας μαθητής.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 • ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα: Το σχολείο δικαιούται να προσθέσει έως και 8 μαθητές σε ένα ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που ένας μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 3 μαθητών, οι άλλοι δύο μαθητές θα συνεχίσουν το μάθημά τους με τα ίδια δίδακτρα για τον τρέχοντα κύκλο μάθησης (20 ευρώ/ώρα) και ίσως ένας τρίτος μαθητής ίδιου επιπέδου θα προστεθεί αργότερα.
 • ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα: Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εγκαταλείψει ένα ΗΜΙ-ΙΔΙΩΤΙΚΟ μάθημα 2 μαθητών, ο μαθητής που απομένει θα συνεχίσει το μάθημά του με τα δίδακτρα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ μαθήματος (39 ευρώ)
 • ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα: Σε περίπτωση που το σχολείο προσθέσει δεύτερο ή/και τρίτο μαθητή σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα (μετά από συνεννόηση με τον μαθητή), το κόστος θα είναι 20 ευρώ ανά άτομο.

ΑΚΥΡΩΣΗ

Δείτε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

 • Το ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ & το ΟΜΑΔΙΚΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθούν για 8 εβδομάδες
 • Το ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα θα πρέπει να προπληρωθεί για τουλάχιστον 5 μαθήματα

Οι καθηγητές είναι φιλόλογοι με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που έχουν αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχουν εκπαιδευτεί στη διδασκαλία μέσω Διαδικτύου και έχουν εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας. Είναι έμπειροι και εξειδικευμένοι στη διδασκαλία παιδιών.

Στο μάθημα αυτό διδάσκουν οι: Ράνια Κυρκιντάνου, Κώστας Κορόζης, Φωτεινή Πολίτη, Ιφιγενεια Γεωργιάδου, Σοφία Ροηλίδου. Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά τους σημειώματα εδώ

Ημερομηνίες

Ημερομηνίες έναρξης για τους μαθησιακούς κύκλους 8 εβδομάδων για το 2022-2023-2024

Κύκλος από έως
1 26/9/2022 20/11/2022
2 21/11/2022 29/1/2023
Διάλειμμα Χριστουγένων 20/12/2022 2/1/2023
3 30/1/2023 26/3/2023
4 27/3/2023 28/5/2023
Διάλειμμα Πάσχα 11/4/2023 17/4/2023
5 29/5/23 23/7/23
6 24/7/23 17/9/23
7 18/8/23 12/11/23
8 13/11/23 21/1/24
Διάλειμμα Χριστουγένων 20/12/23 2/1/24
9  22/1/24 17/3/24
10 18/3/24 19/5/24
Διάλειμμα Πάσχα 30/4/24 6/5/24
11 20/5/24 14/7/24
12 15/7/24 8/9/24
13  9/9/24 3/11/24
14 4/11/24 12/1/25

Διαδικτυακά μαθήματα προσφέρονται όλο το χρόνο 7 ημέρες/εβδομάδα, από τις 07.00 έως τις 24.00 ώρα Ελλάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα και ημι-ιδιαίτερα μαθήματα.

Προτείνουμε 1.5 ώρα για τα ειδικά μαθήματα όπως αυτό.

Μια διδακτική ώρα διαρκεί 60 λεπτά.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών και ημι-ιδιαίτερων μαθημάτων κανονίζεται κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα.

Το σχολείο μας εκδίδει Βεβαίωση Παρακολούθησης για τα μαθήματα. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι επίσημα αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και σχολή ξένων γλωσσών από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (κωδικός ΕΟΠΠΕΠ 2101782/ 2018 και 2308668/2018).

Η Ελληνική είναι η γλώσσα εργασίας στο μάθημα αυτό. Όλοι οι καθηγητές γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, μεταξύ αυτών την Αγγλική, την Γαλλική, την Ιταλική, την Γερμανική και την Ισπανική.

 • Τα ΟΜΑΔΙΚΑ  και τα ΗΜΙ-ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μαθήματα δεν μπορούν να ακυρωθούν (εάν ο μαθητής δεν παρακολουθήσει μια προγραμματισμένη συνάντηση, πληρώνει το 100% των διδάκτρων, εάν βέβαια το μάθημα πραγματοποιηθεί )
 • Ένας μαθητής μπορεί να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα περισσότερες από 6 ώρες πριν και να μην πληρώσει δίδακτρα
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 6 έως 3 ώρες πριν, πληρώνει το 50% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Σε περίπτωση που ένας μαθητής ακυρώσει ένα προγραμματισμένο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα 3 έως 1 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα, πληρώνει το 100% των διδάκτρων του μαθήματος
 • Ένα μάθημα μπορεί να μεταφερθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και πάντως όχι αργότερα από την ερχόμενη Κυριακή, με προϋπόθεση ότι η καθηγήτρια/ ο καθηγητής είναι διαθέσιμος και ότι το επόμενο μάθημα θα διατηρηθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία του.
 • Πλήρης επιστροφή χρημάτων θα δοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα εγγραφής στο πρόγραμμα (2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του μαθήματος)
 • Για καθυστερημένες ακυρώσεις ιδιαίτερων μαθημάτων δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, ο μαθητής δικαιούται να εγγραφεί εκ νέου εντός ενός έτους. Σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής πληρώνει το επιπλέον κόστος, εάν υπάρχει
 • Όταν γίνεται επιστροφή χρημάτων στους μαθητές, τα τραπεζικά έξοδα καταβάλλονται από αυτούς. Σε περίπτωση ακύρωσης του μαθήματος με ευθύνη του Κέντρου, θα δοθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων στον μαθητή χωρίς επιπλέον χρέωση
 1. Λαμβάνετε από εμάς περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα, μαζί με μία πιο αναλυτική αίτηση εγγραφής
 2. Μας στέλνετε συμπληρωμένη την αναλυτική αίτηση εγγραφής. Μην ξεχάσετε να γράψετε τις ώρες διαθεσιμότητάς σας για τα μαθήματα.
 3. Λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και ημέρες του μαθήματός σας, την καθηγήτρια/ τον καθηγητή καθώς και τους τρόπους πληρωμής των διδάκτρων
 4. Μας στέλνετε την απόδειξη κατάθεσης των διδάκτρων
 5. Λαμβάνετε από εμάς τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με την καθηγήτρια/ τον καθηγητή σας
 6. Ξεκινάτε το μάθημα!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας στα ελληνικά, θα ήταν καλό να κάνετε ένα από τα τεστ κατάταξης που μπορείτε να βρείτε παραπάνω, στο κουμπί Τεστ Κατάταξης. Λάβετε υπόψη ότι είναι καλύτερο να το εκτυπώσετε και να το γράψετε με το χέρι, χωρίς να αναζητήσετε βοήθεια. Το τεστ γίνεται σταδιακά πιο δύσκολο. Έτσι, δεν χρειάζεται να το τελειώσετε. Στη συνέχεια, σαρώστε το και στείλτε το σε εμάς, ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη επιλογή μαθήματος/ τμήματος που ταιριάζει στο επίπεδό σας.

2. Για να εντοπίσουμε το επίπεδό σας, αλλά και για να δημιουργήσουμε το προσωπικό σας Μονοπάτι Μάθησης, κλείστε ραντεβού με τη Διευθύντρια του Κέντρου, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου ifigenia@hcc.edu.gr εδώ 

3. Θα πληρώσετε μόνο αφού βρούμε την κατάλληλη ημέρα και ώρα για το μάθημά σας.

Συμπληρώνετε την αίτηση ενδιαφέροντος εδώ

Προαπαιτούμενα για κάθε διαδικτυακό μάθημα:

 • Καλή σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Εξοπλισμός με μικρόφωνο και ακουστικά
 • Λογαριασμός Skype
 • Εξωτερικά ηχεία είναι καλό να υπάρχουν
 • Θέληση να μάθετε και υπομονή
 • Ευκαιρίες για εξάσκηση είναι καλό να υπάρχουν