• Αρχική
 • Είστε σπουδαστής;
 • On Line μαθήματα Γλώσσας

Προγράμματα

Online μαθήματα νέας ελληνικής από το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προσφέρει από το 2009 online μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2) και ειδικά τμήματα προετοιμασίας για τις επίσημες Εξετάσεις Ελληνομάθειας  σε όλα τα επίπεδα. Επίσης προσφέρονται ειδικά μαθήματα για την εξάσκηση στον προφορικό λόγο (speaking+ listening) καθώς και για την διατήρηση της επαφής με την σύγχρονη Ελλάδα (πρόγραμμα Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ@HCC- επίπεδο Γ2+). Τέλος tailor made θεματικά εργαστήρια πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα του ελληνικού πολιτισμού (π.χ. ελληνική κουζίνα, μουσική, χορός, κινηματογράφος, πολιτική κ.α.- για τα επίπεδα Β2 και πάνω).
 
online teaching HCC low
 

Όλοι οι καθηγητές του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού είναι πιστοποιημένοι και έμπειροι στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας σε ενηλίκους και σε εφήβους. Έχουν επίσης εμπειρία στη διαδικτυακή (online) διδασκαλία και είναι όλοι φυσικοί ομιλητές της ελληνικής.

Τα μαθήματα γίνονται μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης Moodle και μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας GLOSSA, όπου είναι αναρτημένο το εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, ασκήσεις και δραστηριότητες για την ανάπτυξη όλων των γλωσσικών δεξιοτήτων, βιβλιοθήκη) καθώς και μέσω συναντήσεων σύγχρονης εκπαίδευσης με τη βοήθεια του Skype, μία ή δυο φορές/ εβδομάδα.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις υπολογιστή για την παρακολούθηση, ωστόσο προσφέρεται μία εισαγωγική συνεδρία 15 λεπτών δωρεάν, για να εξοικειωθούν οι σπουδαστές με τη χρήση της πλατφόρμας και με το Skype. Οι σπουδαστές χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και ακουστικά με μικρόφωνο.

Πριν την εγγραφή τους οι (νέοι) σπουδαστές χρειάζεται να κάνουν ένα προφορικό ή/και γραπτό τεστ, προκειμένου να εκτιμήσουμε το γλωσσικό επίπεδο και τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και στόχους. Επικοινωνήστε μαζί μας για το τεστ που ταιριάζει στο επίπεδό σας.


Έναρξη ομαδικών μαθημάτων περιόδου 2018-2019:
 • 8 Οκτωβρίου 2018
 • 7 Ιανουαρίου 2019

 

Επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2

Επίπεδα Γ1, Γ2, Γ2+

Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας (όλα τα επίπεδα)

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (3-8 σπουδαστές)

Διάρκεια

20 εβδομάδες

20 εβδομάδες

20 εβδομάδες

Σύνολο ωρών

40

20

20

Σύγχρονες συναντήσεις μέσω Skype

2 ανά εβδομάδα

1 ανά εβδομάδα

1 ανά εβδομάδα

Δίδακτρα

480 €

240 €

240 €

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (1 ή 2 σπουδαστές)

Δίδακτρα για 1 σπουδαστή

23 €/ώρα

23 €/ώρα

23 €/ώρα

Δίδακτρα για 2 σπουδαστές

17 €/ώρα ανά σπουδαστή

17 €/ώρα ανά σπουδαστή

17 €/ώρα ανά σπουδαστή

Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν:

 • Πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος (δεν υπάρχει επιπλέον κόστος εγγραφής στην πλατφόρμα)
 • Δέκα επιπλέον ημέρες για επιπλέον μελέτη, διόρθωση επιπλέον εργασιών και προσωπικές επαναλήψεις στην πλατφόρμα
 • Όλα τα απαιτούμενα διδακτικά υλικά
 • Προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη σε κάθε σπουδαστή και εκτός των ωρών μαθημάτων (τεχνική και διδακτική)
 • Πιστοποιητικό Παρακολούθησης για κάθε σπουδαστή που συμμετέχει ή
 • Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του μαθήματος (αν ολοκληρώσει το 50 % των ασκήσεων της πλατφόρμας ή παρευρίσκεται στο 50% τουλάχιστον των σύγχρονων συναντήσεων)
 • Μία εισαγωγική συνεδρία 15’ δωρεάν, για να εξοικειωθούν οι νέοι σπουδαστές με τη χρήση της πλατφόρμας και με το Skype

 Σημειώσεις:

 1. Η εκπαιδευτική ώρα είναι 60 λεπτά.
 2. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ομαδικών μαθημάτων καθορίζεται μετά από συνεννόηση της ομάδας.
 3. Τα δίδακτρα των ομαδικών προγραμμάτων μπορούν να καταβληθούν και σε δύο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη δόση είναι πληρωτέα 10 μέρες πριν την έναρξη του προγράμματος και η δεύτερη στη μέση της διάρκειάς του.
 4. Ο ελάχιστος αριθμός ωρών, τα δίδακτρα των οποίων πρέπει να προπληρωθούν για να ξεκινήσει ένα ιδιαίτερο μάθημα, είναι 10.
 5. Για τα επίπεδα Β1, Γ1 και Γ2 χρησιμοποιείται το βιβλίο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Β1 / Γ1/Γ2 της Ιφιγένειας Γεωργιάδου , εκδόσεις ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΝΜΟΥ, το οποίο οι σπουδαστές μπορούν να προμηθευτούν με έκπτωση από εμάς (20 ευρώ αντί 23 ευρώ) ή από τα βιβλιοπωλεία. Τα βιβλία ΔΕΝ είναι απαραίτητα ωστόσο, καθώς πολλά υλικά τους βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα.

Πολιτική ακύρωσης: ο μαθητής  μπορεί να αναβάλει ένα ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ μάθημα έως και 6 ώρες πριν, χωρίς να το πληρώσει. Εάν το αναβάλει από 6 έως και 3 ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξή του, ο μαθητής θα πληρώσει το 50% των διδάκτρων, ενώ εάν το αναβάλει από 3 έως και 1 ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξή του, ο μαθητής θα πληρώσει το 100% των διδάκτρων. Στα ΟΜΑΔΙΚΑ μαθήματα δεν μπορεί κανείς να αναβάλει τη συμμετοχή του (εάν χάσει το μάθημα, το πληρώνει στο 100%, εφόσον το μάθημα γίνει). Στα ημι-ιδιαίτερα (semi-private) μαθήματα το μάθημα που χάνεται πληρώνεται κανονικά, εφόσον γίνεται. Εάν ένας από τους δύο σπουδαστές αποχωρήσει, το μάθημα μετατρέπεται σε ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ.

Το σύνολο των μαθημάτων τα οποία συμφωνήθηκε να γίνουν  πρέπει να ολοκληρωθεί έως και ένα χρόνο το αργότερο μετά την πρώτη εγγραφή.

 Πληροφορίες και εγγραφές ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ www.hcc.edu.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ 0030 210 5238149 (ώρες εργασίας γραφείου: 10:00-13:00 Οκτώβριος-Απρίλιος).

Βρείτε εδώ τη φόρμα εγγραφής.

tablet books