Προγράμματα

Tandem - Εξασκήστε δωρεάν την ξένη γλώσσα που μαθαίνετε!

Πρόγραμμα Αλληλοδιδασκαλίας TANDEM

Εξασκήστε δωρεάν την ξένη γλώσσα που μαθαίνετε με φυσικούς ομιλητές γρήγορα και αποτελεσματικά


Έχετε ξεκινήσει να μαθαίνετε μία ξένη γλώσσα; Ενώ μπορείτε να διαβάζετε, βρίσκετε δύσκολη την προφορική επικοινωνία; Έχετε αφήσει την ξένη γλώσσα εδώ και χρόνια και τώρα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε στη νέα σας δουλειά; Θα πάτε ταξίδι στη χώρα αυτή και δεν είστε σίγουρη/-ος ότι θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τους ντόπιους για τις ανάγκες του ταξιδιού σας; Μαθαίνετε μία μη διαδεδομένη ξένη γλώσσα;

Εάν θέλετε να συναντήσετε φυσικούς ομιλητές της ξένης γλώσσας την οποία θα θέλατε να εξασκήσετε, επικοινωνήστε με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Σας φέρνουμε σε επαφή με τους ενηλίκους σπουδαστές μας από όλο τον κόσμο και σας καθοδηγούμε ώστε από παιδαγωγική άποψη να πετύχετε σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας σας. Σας προτείνουμε τρόπους εργασίας, υλικά (αλληλο)διδασκαλίας και ασκήσεις παραγωγής προφορικού λόγου. Οι κανόνες είναι απλοί: βρίσκετε κάποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μιλάτε μόνο ελληνικά για μία ώρα, για παράδειγμα, και μόνο π.χ. γαλλικά για άλλη μία ώρα. Με την καθοδήγηση των καθηγητών μας, μπορείτε να βοηθήσετε και να βοηθηθείτε στη διδασκαλία και στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Οι σπουδαστές μας είναι μεταφραστές, διερμηνείς, ξεναγοί, καθηγητές σε σχολεία ή Πανεπιστήμια του εξωτερικού, φοιτητές ξένων Πανεπιστημίων, επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τη ελληνική γλώσσα στην εργασία τους ή φιλέλληνες που μαθαίνουν ελληνικά από αγάπη για τη γλώσσα μας και για την Ελλάδα. Συνήθως διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό, γι' αυτό άλλωστε δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα. Έρχονται για να μάθουν ελληνικά στην Ελλάδα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως 7-30 ημερών.

Η πρώτη συνάντηση γίνεται στα γραφεία μας και μετά κανονίζετε μόνοι σας πότε και πώς θα συναντιέστε. Οι συναντήσεις γίνονται σε κάποιο καφέ, σε ένα μουσείο ή σε κάποιον δημόσιο χώρο, όπου εσείς νομίζετε. Η επικοινωνία σας θα μπορούσε να συνεχιστεί και μετά τη αναχώρησή τους από την Ελλάδα, μέσω Διαδικτύου.

Το πρόγραμμα αυτό είναι εντελώς δωρεάν και το προσφέρουμε ως επιπλέον υπηρεσία στους ξενόγλωσσους σπουδαστές μας, έτσι ώστε να εξασκήσουν τα ελληνικά και εκτός της ώρας του μαθήματος με τον καθηγητή και να γνωρίσουν έλληνες με παρόμοια ενδιαφέροντα.

Δεν μπορείτε να λάβετε μέρος εάν είστε απολύτως αρχάριος σε μία ξένη γλώσσα και εάν δεν μπορείτε να διαθέσετε τουλάχιστον ένα δίωρο την εβδομάδα για το πρόγραμμα tandem.

Η πρόσκληση απευθύνεται και σε καθηγητές ξένων γλωσσών που διδάσκουν ενηλίκους σπουδαστές και θα ήθελαν να προσφέρουν την υπηρεσία αυτή στους σπουδαστές τους σε συνεργασία με το Κέντρο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε τις γλώσσες που σας ενδιαφέρουν επικοινωνήστε με τη Γραμματεία (Δε-Πα 10:00-17:00) κ. Βάσια Κόσσυβα, τηλ. 210 52 381 49, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.