Προγράμματα

Εθελοντές

Οι εθελοντές μαθαίνουν ελληνικά

Ταχύρρυθμα σεμινάρια ελληνικής γλώσσας
για εθελοντές του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και
για φοιτητές Erasmus

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού αναλαμβάνει τη διοργάνωση ταχύρρυθμων σεμιναρίων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, τα οποία απευθύνονται σε νέους εθελοντές και φοιτητές που έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (European Voluntary Service -EVS) ή να σπουδάσουν (διαπανεπιστημιακό πρόγραμμαErasmus).

Το πρόγραμμα αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτονται γρήγορα οι βασικές επικοινωνιακές περιστάσεις στις οποίες πρόκειται να εκτεθούν οι σπουδαστές, αλλά και οι σπουδαστές να γνωρίσουν βασικές και ενδιαφέρουσες για νέους ανθρώπους πλευρές του ελληνικού πολιτισμού.

Με τη συνεργασία των οργανισμών οι οποίοι έχουν καλέσει τους σπουδαστές στην Ελλάδα (μη κυβερνητικές οργανώσεις και Πανεπιστήμια) δημιουργείται ένα ειδικό πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες και τα επιστημονικά ενδιαφέροντα των σπουδαστών, καθώς και το χαρακτήρα και το θέμα των σπουδών και της εργασίας τους (περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, παιδαγωγικό, κοινωνικής αρωγής κα.)

Στόχοι του προγράμματος είναι
• Η προβολή και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε επίπεδο τέτοιο ώστε να διευκολύνεται η ζωή και η εργασία των σπουδαστών ή εθελοντών στην Ελλάδα
• Η ανάπτυξη διαπολιτισμικών δεξιοτήτων σε όλους τους συμμετέχοντες
• Η ενημέρωση για τα κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους Έλληνες νέους σήμερα
• Η επικοινωνία με φοιτητές ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, σωματείων και συλλόγων, κολεγίων κα. και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων και προγραμμάτων συνεργασίας και επικοινωνίας

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, με πολύχρονη εμπειρία των στελεχών του στη διοργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων, υποστηρίζει το πρόγραμμα μαθημάτων ελληνικής γλώσσας με καθηγητές εξειδικευμένους στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας και τα βιωματικά σεμινάρια διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με εκπαιδευτές έμπειρους σε ομάδες νέων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους μετά από συνεννόηση με ομάδες εθελοντών ή/ και φοιτητών, και προσφέρεται και στο χώρο της ΜΚΟ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία (Δε-Πα 10:00-17:00) κ. Βάσια Κόσσυβα, τηλ. 210 8836494, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.