Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 17/11/2015

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα  

«Η εκπαίδευση διδασκόντων στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας OnLine- πρόγραμμα ΓΛΩΣΣΑ 2 »

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα   «Η εκπαίδευση διδασκόντων στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας OnLine- πρόγραμμα ΓΛΩΣΣΑ 2 » που διοργάνωσαν η εξειδικευμένη εταιρεία σε θέματα e-learning ACTION SYNERGY  και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού. Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  καθώς και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ).

Τίμησαν  με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό  ο κ. Παναγιώτης Αλεβαντής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης και η κ. Γαβριέλα Κολάι, Γαμπριέλα Καλλάυ, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Υποθέσεων του Προξενικού Γραφείου της Ουγγαρίας στην Αθήνα, ενώ   ομιλία με θέμα «Η Ελληνική γλώσσα ως μέσο διάδοσης του Ελληνικού πολιτισμού για την Ευρώπη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» έκανε ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος.

  Ο συντονιστής του προγράμματος κ. Κώστας Διαμαντής –Μπαλάσκας παρουσίασε τον σκοπό και τα αποτελέσματα του ερευνητικού – πιλοτικού αυτού προγράμματος, ενώ η κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου, διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και εκπαιδεύτρια καθηγητών,  παρουσίασε την μεθοδολογία  για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.  Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι μαρτυρίες εκπαιδευομένων καθηγητών της ελληνικής online, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν και έκαναν πρακτική με μαθητές επιπέδου Β1. Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, εκπαιδευτής καθηγητών,   συντόνισε τη  συζήτηση   των καθηγητών και των μεντόρων τους και παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα ΓΛΩΣΣΑ με τα διδακτικά της υλικά.  Οι εμπειρίες των καθηγητών προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, οι οποίοι  προσανατολίστηκαν σε θέματα εκπαιδευτικά και οργανωτικά της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Ακολούθως παρουσιάστηκε η  κατάσταση της ελληνομάθειας σε χώρες του εξωτερικού   από τους προσκεκλημένους: κ. Δημήτριο  Φέσσα , Ελληνικό Μορφωτικό Κέντρο Μιλάνου,  Ιταλία,  κ. Alicia Morales Ortiz  και κ. Carmen Martinez Campillo, Πανεπιστήμιο της Μούρθια, Ισπανία, κ. Νόρα Τζανακάκη, 12-τάξιο Ελληνικό Σχολείο Ουγγαρίας.  

Ανακοινώθηκε η έναρξη του επόμενου  κύκλου σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς για την διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης / δεύτερης γλώσσας online  θα αρχίσει στις  18 /1/16  καθώς και η έναρξη των επόμενων σεμιναρίων για μαθητές Β1 επιπέδου στις 1/12/2015. Επίσης ανακοινώθηκε η διαθεσιμότητα της πλατφόρμας και των διδακτικών της υλικών σε καθηγητές ή οργανισμούς οι οποίοι θα ήθελαν να την αξιοποιήσουν, ώστε να προσφέρουν μαθήματα ελληνικής online. Υπενθυμίζεται πως εκτός του επιπέδου Β1, προσφέρονται και τα επίπεδα Γ1 και Γ2 (νέος κύκλος μαθημάτων για τα επίπεδα Γ1 και Γ2  αρχίζει στις 11/1/2016) και σύντομα θα ανακοινωθεί και το επίπεδο Β2.   Τα διδακτικά υλικά πρόκειται πολύ σύντομα να κυκλοφορήσουν και σε έντυπη μορφή, στη σειρά εγχειριδίων ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις μαγνητοσκοπημένες εργασίες του Συνεδρίου αυτού εδώ https://www.youtube.com/watch?v=0ZiWcfYPJWU

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα   μέσω της ιστοσελίδας www.ellinikiglossa.eu ., όπου και θα δουν μαρτυρίες ξενόγλωσσων μαθητών και των online καθηγητών τους.  

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε   στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 2106822606  (Action Synergy) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στο τηλέφωνο 2105238149 (Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού).