Ευρωπαϊκά Projects

Cross Cultural Friends

Επίσκεψη σε ανθρακωρυχείο στο Katowice, Πολωνία, Μάρτιος 2009To project «Making Cross Cultural Friends» υλοποιείται από Εταιρική Σύμπραξη του προγράμματος Grundtvig για την περίοδο 2008-2010, στην οποία, πέραν του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, συμμετέχουν οργανισμοί εκπαίδευσης ενηλίκων από την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία. Στόχος είναι η ενίσχυση των διαπολιτσμικών δεξιοτήτων των σπουδαστών αλλά και του προσωπικού των οργανισμών που συμμετέχουν, ώστε να μειωθούν τα εμπόδια που παρουσιάζονται από την έλλειψη κατανόησης για τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Στο project εξελίσσονται τρεις δραστηριότητες:
- Οι εταίροι από κάθε χώρα παράγουν στην αγγλική γλώσσα «Μαθησιακά Πακέτα» γύρω από τον πολιτισμό της χώρας τους, με θέματα όπως η γλώσσα, η πολιτιστική παράδοση, το φαγητό, η μουσική, κ.ά.
- Πραγματοποιούνται επισκέψεις στις χώρες των εταίρων, με έμφαση στη συμμετοχή σπουδαστών που δεν έχουν την ευκαιρία να ταξιδεύουν συχνά και να γνωρίζουν άλλους πολιτισμούς.
- Τέλος, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη ένα σχέδιο «φίλων δι' αλληλογραφίας» ανάμεσα σε σπουδαστές από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς των εταίρων, προκειμένου να ενισχυθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος.
Από τη συνάντηση στη Μαδρίτη, Μάιος 2009

Partners:

Cornwall Neighbourhoods for Change (CN4C), ENGLAND
Φιλανθρωπικός οργανισμός που παρέχει κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στις υπoβαθμισμένες γειτονιές της Κορνουάλης, στην Αγγλία.

 

I.S.I.S.S. CRISPIANO, ITALY
Επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο (τουριστικά επαγγέλματα).

 

 

Fondation Krüger, FRANCE

Εκπαιδευτικό κέντρο ενηλίκων στο χωριό Mosset στα Πυρηναία Όρη.

Mag. Sabine Wiesmayer, Das Sympathische Sprachtraining, AUSTRIA
Κέντρο Εκμάθησης της γερμανικής ως ξένης γλώσσας.

Escuela Oficial de Idiomas Pozuelo, SPAIN

Κρατική σχολή ξένων γλωσσών στo Pozuelo, Μαδρίτη.

Fundacja Ad Infinitum, POLAND
Μη κυβερνητικός οργανισμός παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.