Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού | Hellenic Culture Centre

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εξειδικεύεται στη διδασκαλία της ελληνικής ως Ξένης και ως Δεύτερης γλώσσας από το 1995. Στόχος του είναι η προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και η ανάπτυξη γλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων σε όλους τους πολίτες στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995 από το νησί Ικαρία, όπου διοργάνωνε με επιτυχία επί δέκα χρόνια ένα από τα πρώτα καλοκαιρινά σχολεία για ελληνικά στην Ελλάδα, με μαθήματα ελληνικών, πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και σεμινάρια καθηγητών που διδάσκουν την ελληνική ως ξένη γλώσσα, και συνέχισε τη δράση του στην Αθήνα, όπου τώρα εδρεύει, αλλά και σε επιλεγμένα μέρη της ελληνικής περιφέρειας και του εξωτερικού (Λέσβος, Βρυξέλλες).

Η κατάρτιση διδασκόντων στη διδακτική μεθοδολογία συμπληρώνεται με σεμινάρια εξειδίκευσης στη Διαπολιτισμική εκπαίδευση, στην Εκπαίδευση ενηλίκων και στην Εκπαίδευση για την Ειρήνη.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό (φιλολόγους, γλωσσολόγους, μεταφραστές ) καθώς και από ειδικούς συνεργάτες (νομικούς, οικονομολόγους, κοινωνικούς ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, πολιτικούς επιστήμονες), οι οποίοι εργάζονται στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας. Συνεργάζεται με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχει σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα.

 

 • Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού
 • Smiling table
 • Μαθήματα Κεραμικής
 • Επίσκεψη
 • Learning

Τεστ Κατάταξης

Τα παρακάτω τεστ θα μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε το επίπεδό σας στα ελληνικά. Παρακαλούμε να μας συμβουλευτείτε για το ποιο είναι το κατάλληλο τεστ για σας.

Οδηγίες

Πρέπει να γράψετε το τεστ μέσα σε 2 το πολύ ώρες. Μπορείτε να το γράψετε σταδιακά, μισή ώρα κάθε βράδυ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεξικό σας.

Προσοχή!! Δεν πρέπει και δεν μπορείτε να γράψετε όλο το τεστ. Όσο προχωράτε γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Το τεστ αυτό θα μας βοηθήσει να δούμε αν κάνατε καλή επιλογή του επιπέδου σας. Δεν είναι πραγματικές εξετάσεις γι αυτό δεν χρειάζεται να γράψετε ένα ΚΑΛΟ τεστ. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο: +30-210-5238149).

Το τεστ πρέπει να είναι χειρόγραφο. Όταν τελειώσετε, στείλτε μας ένα σκαναρισμένο αντίγραφο με email (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή fax (+30-210-8836494).

Τεστ κατάταξης 1

Τεστ κατάταξης 2

Τεστ κατάταξης 3

Τεστ κατάταξης 4

Τεστ κατάταξης 5

Τεστ κατάταξης 6

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος M-lang mobile language learning.

Προσκεκλημένος Ομιλητής:

Δρ Σπύρος Συρμακέσης, Καθηγητής, Αναπληρωτής Προέδρου για την Έρευνα και Ανάπτυξη, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Θα παρουσιαστούν παραδείγματα παιδαγωγικής χρήσης συστημάτων αυτόματης απάντησης με ΤΠΕ.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

12:30-14:30

Αθήνα, Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο

Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια, τηλ. 210 3802644

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται κράτηση θέσης στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

Οργάνωση: Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, www.hcc.edu.gr.

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα M-Lang. Διδακτικά εργαλεία και παιδαγωγικές προσεγγίσεις μέσω φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, tablets) για καινοτομική εκμάθηση γλωσσών και αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+ ως Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ δείτε: http://www.histproject.no/node/903

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας! Είναι γρήγορο! Είναι ασφαλές! Πληκτρολογήστε από το πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας ή του τάμπλετ τον σύνδεσμο app.one2act. Πατήστε join session. Στη συνέχεια εισάγετε το session code της άσκησης και τσεκάρετε Anonymously. Λύστε την άσκηση. Τόσο απλά! 

Δείτε παραδείγματα ασκήσεων : 

 • Α1 Ο-Η-ΤΟ                                                        κωδ. EIQAQ
 • Α1 Ενεστώτας ανώμαλων ρημάτων                    κωδ. LIMAL
 • Α1 Ρήματα Α' συζυγίας                                      κωδ. PEBOE
 • Α2 Σύγκριση                                                      κωδ. EEEIE
 • Α2 Θηλυκά ουσιαστικά σε –ης                            κωδ. VIKEF
 • Β1 Απλή ή συνεχής υποτακτική;                         κωδ. SEQOA
 • Β1 Επίθετα σε -ύς, -ιά, -ύ                                   κωδ. HOIAH
 • Β1 Παρατατικός Ενεργητικής φωνής  A',Β'1,Β'2   κωδ. TENEE
 • Β2 Επίθετα σε -ής, -ής, -ές                                 κωδ. GEXIL
 • Β2 Θηλυκά και ουδέτερα ουσιαστικά σε –ος       κωδ. DOQER
 • Β2 Παρατατικός παθητικής φωνής                      κωδ. BIVAC
 • Γ2 Η πρόθεση εκ / εξ                                         κωδ. UOGOS
 • Γ2 Ιδιόκλιτα ουσιαστικά                                     κωδ. UAWIO
 • Γ2 Ρήματα σε –ίζω                                             κωδ. OIYOC

Νέα

ΝΕΥΡΟ-ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΝΕΥΡΟ-ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΕΣ

Η Σοφία Ροηλίδου, καθηγήτρια που συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού από το 2000, θα παρουσιάσει στις 18 ή 19 Ιουνίου στη Μαδρίτη μια ομιλία με θέμα "Νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός και γλώσσες" στο πλαίσιο της διημερίδας NLPexcellence2016. Στην ομιλία αυτή θα δείξει με έμπρακτο τρόπο πώς οι τεχνικές Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (ΝΓΠ) βοηθούν τόσο στην καλύτερη και ευκολότερη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας όσο και στην κινητοποίηση των μαθητών. Θα καταδειχτεί η σχέση ΝΓΠ και διδασκαλίας ξένης γλώσσας και στη θεωρία και στην πράξη. Μπορείτε να απολαύσετε αυτήν την ομιλία είτε ζωντανά στη Μαδρίτη είτε διαδικτυακά σε ζωντανό χρόνο! Σας περιμένουμε με χαρά!